Schaijk

930 foto’s en 253 videobestanden gevonden op laptop

Twee jaar cel geëist in kinderpornozaak jeugdleider DAW Schaijk

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK/DEN BOSCH - Het Openbaar Ministerie eiste vrijdag 22 juni op de rechtbank in Den Bosch twee jaar cel, waarvan acht maanden voorwaardelijk, tegen een voormalig jeugdleider van DAW Schaijk. De Schaijkenaar (inmiddels 22 jaar) filmde en fotografeerde lange tijd stiekem kinderen in het kleedlokaal van de voetbalvereniging. De beelden deelde hij via internet. De jeugdleider werd eind oktober vorig jaar aangehouden, maar een paar dagen later onder voorwaarden vrijgelaten in afwachting van zijn proces. Hij kreeg een contactverbod opgelegd, moest meewerken aan een psychologisch en strafrechtelijk onderzoek en diende zich aan te melden voor hulp.

Op de laptop van de verdachte zijn in totaal 930 foto’s en 253 videobestanden gevonden, zo bleek vrijdagochtend tijdens de rechtszaak tegen de man. De jeugdleider zou via Instagram contact hebben gezocht met een tiener. Door zich voor te doen als meisje ontlokte hij deze jongen meerdere naaktfoto’s en deelde deze via internet.
Het OM eist twee jaar cel, waarvan acht maanden voorwaardelijk tegen de jeugdleider. Daarnaast vroeg de officier van justitie de rechtbank niet de gebruikelijke proeftijd van twee, maar van drie jaar op te leggen. Ook zou de verdachte zich niet meer bij DAW Schaijk mogen vertonen en met minderjarigen mogen werken.
De advocaat van de jeugdleider verzocht de rechter vrijdagochtend tevergeefs de zaak achter gesloten deuren te behandelen. Een uitgebreid verslag van de zitting staat op OmroepBrabant.nl.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties