Schaijk

SportKids laat kleuters bewuster met sport omgaan

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Vier sportverenigingen uit Schaijk zijn een samenwerking gestart onder de naam SportKids om kinderen in de leeftijd van vier tot zes jaar beter te laten bewegen. Tennisvereniging De Witte Schare, badmintonclub De Klapper, volleybalvereniging Peter Peters/TSR en tafeltennisvereniging Revanche hebben de handen ineen geslagen en bieden gezamenlijk een wekelijkse buitenschoolse beweegles aan.

“Kinderen kunnen niet jong genoeg beginnen met bewegen”, vindt Ton van Tilburg van De Klapper. “Daarmee leg je een goede basis voor sporten op latere leeftijd. Tevens is SportKids een goede manier voor hen om nu al kennis te maken met verschillende sporten en een deel van het brede aanbod in Schaijk.”

'Ontwikkeling'
Het is niet de bedoeling dat de kinderen tijdens de wekelijkse beweeglessen de sporten van de deelnemende clubs als zodanig gaan beoefenen. Daan Jans van Revanche legt uit: “Ze zijn simpelweg te klein om ze al met een batje in de hand achter een tafeltennistafel te zetten. Of met een racket op een tennisbaan. Maar SportKids laat ze wel bewuster met sport omgaan.”
Wanneer je sport of beweegt, ontwikkel je jezelf sneller. “Hoe vroeger je begint met bewegen, hoe sneller je vooruitgaat”, stelt Huub Hamers van Peter Peters/TSR. “Als de kleuters na één of twee jaar beweeglessen oud genoeg zijn om lid te worden van een sportvereniging, weten ze al beter wat bij hen past.”

Beweeglessen
De eerste lessen vinden plaats op dinsdag 3 en woensdag 4 april van 14.30 tot 15.30 uur in sporthal De Eeght. Niels Musters, jeugdtrainer bij De Witte Schare, gaat de trainingen verzorgen. “Een les bestaat uit het spelenderwijs bewegen met behulp van materialen zoals bijvoorbeeld ballen, rackets of hoepels”, vertelt hij. “Er zullen regelmatig uitstapjes worden gemaakt naar de betreffende verenigingen.”
Inschrijven voor SportKids kan nog tot en met 25 maart via www.witteschare.nl/drupal/sportkids. Deelname voor een heel jaar (23 lessen) kost 40 euro per kind. Het is ook mogelijk voor een halfjaar in te schrijven. Meer informatie is te krijgen bij de vertegenwoordigers van de genoemde verenigingen.

De Witte Schare: Mathieu Vissers (06-21565030 en mathieu.vissers@gmail.com)
De Klapper: Ton van Tilburg (06-11563537 en tonvantilburg74@gmail.com)
Peter Peters/TSR: Huub Hamers: (06-20046761 en huubhamers@skbo.nl)
TTV Revanche: Daan Jans (06-29221496 en daanjans@live.nl)

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties