Schaijk

Schaijkse sportverenigingen bieden beweegles voor kleuters

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Vier sportverenigingen uit Schaijk zijn een samenwerking gestart onder de naam SportKids om kinderen in de leeftijd van vier tot zes jaar beter te laten bewegen. Tennisvereniging De Witte Schare, badmintonclub De Klapper, volleybalvereniging Peter Peters/TSR en tafeltennisvereniging Revanche hebben de handen ineen geslagen en bieden gezamenlijk een wekelijkse buitenschoolse beweegles aan.

De lessen vinden plaats in sporthal De Eeght op dinsdag- en woensdagmiddag van 14.30 tot 15.30 uur onder leiding van gediplomeerd trainer Niels Musters. De buurtsportcoach van Landerd SpoRtZO en een stagiaire bieden ondersteuning. Een les bestaat uit het spelenderwijs bewegen met behulp van materialen zoals bijvoorbeeld ballen, rackets of hoepels.

Zelfvertrouwen
Goed leren bewegen is belangrijk omdat de vaardigheden die kinderen op jonge leeftijd meekrijgen via beweeglessen later veel voordelen opleveren. Een vroege kennismaking met bewegen in combinatie met plezier vergroot de kans dat kinderen lekker in hun vel zitten, meer zelfvertrouwen hebben en een sportieve levensstijl aannemen. Kinderen die aan beweeglessen deelnemen boeken sneller vooruitgang op motorisch, fysiek en mentaal terrein.
De eerste lessen zijn dinsdag 3 en woensdag 4 april. Vanaf dan is er elke week een les op deze dagen met uitzondering van de schoolvakanties. Er zullen regelmatig uitstapjes worden gemaakt naar de betreffende verenigingen.

Aanmelden
De Rabobank is de grootste financier van dit project. Zij hebben 2.500 euro beschikbaar gesteld voor onder meer materialen en zaalhuur. De eigen bijdrage kan daarom laag gehouden worden en bedraagt voor een heel jaar 40 euro per kind. Inschrijven voor SportKids kan tot 25 maart via de website van De Witte Schare: www.witteschare.nl/drupal/sportkids. Geef daarbij ook je voorkeursdag aan. Voor meer informatie kun je terecht bij de vertegenwoordigers van genoemde verenigingen.

De Witte Schare: Mathieu Vissers (06-21565030 en mathieu.vissers@gmail.com)
De Klapper: Ton van Tilburg (06-11563537 en tonvantilburg74@gmail.com)
Peter Peters/TSR: Huub Hamers: (06-20046761 en huubhamers@skbo.nl)
TTV Revanche: Daan Jans (06-29221496 en daanjans@live.nl)

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties