Schaijk

International Challenge Cup in Den Haag

Schaijkse Lois Marly Libregts plaatst zich voor NK

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Kunstschaatsster Lois Marly Libregts uit Schaijk doe mee aan het Nederlands kampioenschap en de International Challenge Cup in Den Haag van 22 tot en met 25 februari. Hier doen veel nationaliteiten en toppers aan mee. Lois vertoont haar kunsten als Advanced Novice, de hoogst haalbare categorie voor junioren. Ze schaatst twee küren.

De afgelopen maanden heeft Lois veel wedstrijden in zowel Nederland als buitenland geschaatst om de nodige punten voor het Nederlands kampioenschap te halen. Dankzij steun van sponsoren kan ze zich richten op meerdere internationale wedstrijden die belangrijk zijn in haar ontwikkeling. Midden december lukte het haar om in het Turkste Istanboel zich te plaatsen voor het NK, waar zij een minimale totaalscore van 69 punten zou moeten halen. Ze staat in de kwalificatieranking op de zevende plaats.
De aanloop naar het aanstaande kampioenschap was niet de meest gunstigste. Afgelopen week nog werd Lois geveld door griep. Gelukkig heeft ze zaterdag 17 februari de training weer kunnen hervatten en kan ze haar gestelde doel voor dit seizoen, deelname aan het NK, zoals het er nu naar uit ziet, waarmaken. "Ik ben enorm blij dat ik kan deelnemen aan het evenement waar ik het hele seizoen naar toe gewerkt heb", zegt ze. "Ik heb er zin in!"

Advanced Novice
In de -dit jaar- voor haar nieuwe categorie Advanced Novice worden twee küren geschaatst: de korte kür en de vrije kür. De wedstrijd is verdeeld over meerdere dagen. Vanaf donderdag wordt in De Uithof in Den Haag, tijdens de Internationale Challenge Cup, het Nederlands kampioenschap geschaatst. Woensdagavond vindt de loting plaats voor de korte kür, die donderdag vanaf half 13.30 uur live te volgen is via www.showyourskill.online en www.schaatsen.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties