Schaijk

Schaijkenaar Steven van der Heijden tekent meerjarig contract bij FC Den Bosch: 'Hier heb ik jarenlang van gedroomd'

Door Siem van Merwijk

SCHAIJK/DEN BOSCH - Als negenjarig jongetje trok Steven van der Heijden (22) voor het eerst het blauwwitte tenue van FC Den Bosch aan met maar één droom: profvoetballer worden. Dertien jaar later wordt dit werkelijkheid met het tekenen van zijn allereerste profcontract bij de Bossche club. Arena was getuige van dit heugelijke moment.

Als in de perskamer van FC Den Bosch de laatste krabbels worden gezet, kan Steven van der Heijden alleen maar glunderen. Eindelijk is hij zeker van een langer verblijf bij zijn club. Hoewel Van der Heijden een echte Schaijkenaar is, durft hij Den Bosch ook al geruime tijd zijn thuis te noemen. Logisch, gezien het feit dat hij in 2008(!) al voor het eerst stage liep bij de club, waarop hij een seizoen later vast in het shirt van FC Den Bosch zou gaan spelen. Wat volgde was een jarenlange periode van trouwe dienst, die zich nu terugbetaalt in een langdurig contract. Daardoor speelt hij in ieder geval de komende drie seizoenen in het blauwwit.
Met de duur van het contract spreekt de club ontzettend veel vertrouwen uit richting Van der Heijden, en wordt ook het geduld van de middenvelder beloond. Hij was immers al even selectiespeler en is met zijn 22 jaar dan ook relatief laat met een profcontract. “De afgelopen jaren is het niet altijd voor de wind gegaan, maar ik heb altijd vertrouwen gehouden en gewacht op het juiste moment. Daarom ben ik hartstikke blij en dankbaar dat het nu eindelijk zover heeft mogen komen.”

Droomweek
Dat de topsportwereld keihard is, ervaart Van der Heijden dit seizoen nog. Vrij kort nadat hij zich in de vaste basiself van FC Den Bosch knokt, scheurt hij zijn meniscus, waardoor zijn seizoen er naar eigen zeggen hoogstwaarschijnlijk opzit. Wonderbaarlijk genoeg herstelt Van der Heijden op tijd om nog wat wedstrijden mee te pikken en hij doet dit met verve. Zo maakt hij in de historische 7-0 overwinning op Roda JC zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal, waarmee de week rond zijn verjaardag als absolute droomweek bestempeld kan worden. “Het is een fantastische week geweest met twee gebeurtenissen waar ik jarenlang van heb gedroomd. Mooi dat dit allemaal zo samenvalt."

Vijfde Schaijkenaar in het blauwwit
Hoewel zijn twintig duels in de Keuken Kampioen Divisie hier eigenlijk al voor zorgen, is Van der Heijden met het zetten van zijn handtekening officieel speler van FC Den Bosch. Hij is daarmee de vijfde Schaijkenaar in Bossche dienst ooit, na Wim Vissers, Brahim Zaari, Stijn de Looijer en Erik van der Ven (coach). Onder laatstgenoemde debuteert Van der Heijden twee jaar geleden in het Bossche elftal, waarmee hij na tien jaar jeugdopleiding zijn eerste beloning krijgt. “Onder trainer Wil Boessen mocht ik al regelmatig meetrainen en bij wedstrijden op de bank te zitten, alleen van een debuut kwam het destijds niet.”

Een seizoen later is het langverwachte moment daar: in een uitduel tegen Jong PSV brengt trainer Erik van der Ven zijn dorpsgenoot tien minuten voor tijd in. “Dat was een mooi moment waarbij familie en vrienden, ondanks dat het een uitwedstrijd was, op de tribune zaten.” Hoewel het slechts tien minuten betreft, geeft Van der Heijden toe dat hij de tong op zijn schoen had liggen. “Daar kwam toen ineens flink wat extra spanning en een compleet ander niveau bij kijken, maar gelukkig ben ik daar vrij snel aan gewend geraakt.”

Een volle Vliert
Bijzondere momenten heeft Van der Heijden zelf jammer genoeg nog niet heel erg vaak live kunnen delen met supporters op de tribunes. Van zijn twintig duels in het betaald voetbal speelt hij er slechts twee thuis voor publiek. Toch durft de middenvelder, nu zijn eerste dromen in de voetballerij behaald zijn, voorzichtig wat toe te voegen aan de bucketlist. “Mijn eerste doelpunt smaakte natuurlijk naar meer, maar wat mij betreft gebeurt het wel zo snel mogelijk weer in een vol stadion waar iedereen bij is!”
Volgens Van der Heijden is het extra bijzonder dat veel dorpsgenoten, vrienden en familie wekelijks in het stadion zitten. “Er gaan iedere week veel mensen vanuit Schaijk naar FC Den Bosch, iets wat ik zelf ook altijd graag deed toen ik nog niet in het eerste speelde. Ik kijk er daarom nog meer naar uit om in een volle Vliert te juichen.”

Het is een tafereel dat zeker zal gaan plaatsvinden. Van der Heijden heeft er immers nog minimaal drie seizoenen de tijd voor.

Steven van der Heijden verbindt zijn toekomst aan FC Den Bosch onder toeziend oog van zaakwaarnemer Esad Razic (links) en manager voetbalzaken Jan Gösgens.

Steven poserend met vriend Siem van Merwijk.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties