Schaijk

Primeur voor karter Jens van der Heijden uit Schaijk

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Jens van der Heijden uit Schaijk stapt binnenkort in een elektrische kart. De kartcoureur uit Schaijk is door Kombikart Racing Parts en Circuit Park Berghem als rijder voorgedragen om deel te nemen aan het Duitse kampioenschap voor elektrokarts; het Deutsche Elektro-Kart-Meisterschaft (DEKM). Dit is een mooie kans voor alle partijen om het e-karten in Nederland op de kaart te zetten.

Rotax is een wereldwijde leverancier van motoren voor de kartsport. Het bedrijf is al jaren bezig met ontwikkeling van elektromotoren voor e-karting. Er bestaat zelfs al een Formule E. De verwachting is dat deze tak van sport in de toekomst alleen maar aan populariteit wint. Om hier een voorschot op te nemen, organiseert Rotax een kampioenschap met testrijders/fabrieksrijders. Dit Deutsche Elektro-Kart-Meisterschaft is een testweekend met Hemelvaart. Er staan drie wedstrijden op het programma in in Wackersdorf (D), Mülsen (D) en Genk (B). De finale wordt eveneens in Mülsen (D) gereden.

Mooie kans
Kombikart Racing Parts (Nederlandse importeur en leverancier voor alles op gebied van karting) en Circuit Park Berghem (de kartbaan) hebben Jens als rijder voorgedragen om voor Nederland deel te nemen aan dit kampioenschap. Een mooie kans voor hen en voor Jens om het e-karten meer op de kaart te krijgen. Voor de Schaijkenaar betekent dit dus dat hij naast zijn deelname aan het Nederlands kampioenschap in Rotax 2T Senioren ook gaat meedoen aan de DEKM.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties