Schaijk

Open Schaijkse kampioenschappen tafeltennis kent nieuwe winnaar

Door Paul Verstegen

SCHAIJK - In een overvolle sporthal De Eeght werd zondag 25 oktober voor de 34e keer op rij de Open Schaijkse Tafeltenniskampioenschappen gehouden. Dit toernooi, georganiseerd door enkele vrijwilligers van tafeltennisvereniging Revanche, kende een nieuwe winnaar. Jelco van Grunsven uit Herpen won in de finale tegen tafeltennisdinosaurus en multivoudig ex-winnaar Johan Smits uit Schaijk.

De finale in het hoofdtoernooi was er een om in te lijsten. Er moest een beslissende game aan te pas komen. Na twee verspeelde matchpoints voor Johan in die game maakte Jelco het bij zijn eerste kans direct af. Daan Hamstra uit Schaijk werd derde.

Jeugdklasse
Op de andere 19 tafels die opgesteld stonden, viel ook het een en ander te genieten. Zo was er een jeugdtoernooi verdeeld in een recreanten- en competitieklasse. Het hoofdtoernooi bij de jongeren werd gewonnen door Niek Bonnier uitkomend voor Tafeltennis Nijmegen.
Veel prijzen bleven echter in Schaijk. In de lagere jeugdklasse waren Jeroen Zegers en Hielke van der Linden nummers twee en drie. Britt Stellaard van de Huissense tafeltennisvereniging Hutaf betrad daar de hoogste trede. In de troostronde van diezelfde klasse was het podium bijna volledig bezet door het nageslacht van de familie Van Hal. Thijs werd eerste en Robi tweede. Trotse vader/oom Ronald viel zelf net buiten de prijzen.

Senioren
Bij de senioren waren het Dries van Zuijlen en Ramon van Boxtel, beide uitkomend in het eerste team van Revanche, die de tweede en derde plek opeisten in de tweede categorie. In de troostronde van die categorie werd Giel van der Linden tweede. Een niveau lager won Kees van Dijk, eveneens uit Schaijk, voor het eerst in zijn loopbaan een beker.
Bovenal was dit goed bezette toernooi een gezellig en sportief evenement. De toernooidirectie dankt al haar vrijwilligers, deelnemers en niet in de laatste plaats haar sponsors.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties