Schaijk

Te veel schade aan truck Egbert Wingens na 6e etappe

Morocco Desert Challenge zit er vroegtijdig op voor DDW-rallyteam uit Schaijk

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

Het DDW-rallyteam uit Schaijk is vroegtijdig afgehaakt in de Morocco Desert Challenge. Donderdag raakte de truck van Egbert Wingens en Marije van Ettekoven zwaar beschadigd, waardoor het team de etappe niet uit kon rijden. Donderdagavond is nog met man en macht geprobeerd om de truck rijklaar te krijgen voor stage 7, maar dat is helaas niet gelukt.   

Teleurstelling bij het DDW-rallyteam: de truck kan niet worden gerepareerd.

"De rally zit er vroegtijdig op voor ons team", reageren Egbert en Marije teleurgesteld vanuit Marokko. "Ondanks nog een aantal goede tips en ultieme pogingen van de monteurs om een kapotte motorsteun te kunnen repareren, is het besluit genomen om geen risico te nemen en de reparaties te staken. Gezien de zware etappe van morgen en een niet honderd procent zekere oplossing, is het risico te groot dat er uiteindelijk nog grotere schade ontstaat. Het is heel zonde, we balen als een stekker, maar het is helaas niet anders."

Vrijdagochtend wordt de DDW-truck rustig rijdend gemaakt en op de oplegger gezet. "Hierna zullen we de karavaan volgen naar het volgende bivak, waar we vast en zeker een aantal andere teams nog kunnen helpen om de finish te halen. Onze reisgezellen van het B&B-rallyteam (Eddy Bens en Paul van Boekel uit Zeeland, red.) hebben vanaf vrijdag in ieder geval de grootste supportploeg van het hele bivak!"

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties