Schaijk

Geslaagde huldiging van kampioenen uit Reek, Schaijk en Zeeland

Melissa Platenburg Sporter van het jaar in Landerd

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - In dorpshuis De Phoenix in Schaijk zijn zondag 4 februari alle sportkampioenen van 2017 uit de gemeente Landerd in het zonnetje gezet. Eén voor één mochten zij het podium op om een medaille en applaus in ontvangst te nemen. De titel Sporter van het jaar ging naar Melissa Platenburg. Menteam Hendriks is verkozen tot Sportteam van het jaar. De Landerd SpoRtZO-prijs is uitgereikt aan Mooiland voor de Beweegtuin bij de Franciscushof in Zeeland.

Tijdens de feestelijke middag zijn bijna tweehonderd inwoners van Landerd in de spotlights gezet voor hun prijswinnende prestaties afgelopen jaar. Er was niet allen aandacht voor sporters met een podiumplaats op een Nederlands, Europees of wereldkampioenschap. Ook alle jeugdkampioenen mochten het podium op waar ze gehuldigd werden door wethouder Ben Maathuis en burgemeester Marnix Bakermans. Tussen de huldigingen door werden diverse sportdemonstraties gegeven.

Paraschutter
Net als vorig jaar, waren er nu extra prijzen te verdelen. Paraschutter Melissa Platenburg werd verkozen tot Sporter van het jaar. De Zeelandse heeft de spierziekte Myasthenia Gravis, gecombineerd met hypermobiliteit. Dit zorgt ervoor dat ze erg flexibel is en dat haar spieren vaak zwak en vermoeid zijn. Handboogschieten is haar met de paplepel ingegoten, maar is niet altijd even makkelijk door deze ziekte. Dankzij haar enorme doorzettingsvermogen werd ze toch Nederlands Kampioen Outdoor aangepast sporten en behaalde ze een tweede plaats op het NK 25 meter één pijl tweede klasse.
Melissa is nu een jaar lang ambassadeur voor sporten in de gemeente Landerd. Daarmee is zij de opvolger van fietscrosster Ellen Jacobs, die de prijs uitreikte aan de kersverse winnares.

Sportteam van het jaar
Team Hendriks mocht de prijs voor Sportteam van het jaar in ontvangst nemen. Met hun eigen menteam werden zij Nederlands Kampioen. De goede resultaten zijn niet onopgemerkt gebleven, want de bondscoach van het KNHS heeft Cas Hendriks en zijn team geselecteerd voor de wereldkampioenschappen mennen voor pony’s in Duitsland. Daar is het team op de vierde plek geëindigd. Met het Nederlands team behaalden zij ook nog eens een zilveren medaille.

Bewegingsinitiatief
De SpoRtZO-prijs, die wordt uitgereikt aan een bijzonder initiatief op sportief vlak, was voor de Beweegtuin van Mooiland. De Beweegtuin is speciaal bedacht voor ouderen. Door de aanleg van een speciaal wandelpad worden zij enthousiast gemaakt om meer te bewegen. Aan het pad staan apparaten voor oefeningen. In eerste instantie zijn deze eenvoudig van aard, maar bij voldoende animo kan het aanbod verder uitgebreid worden. De Beweegtuin is een prachtig initiatief om de ouderen van Landerd vitaal te houden.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties