Schaijk

Meest beruchte gevangenen krijgen kans te ontsnappen tijdens 7e Breakout Run Schaijk

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Op zaterdag 1 en zondag 2 juni gaan de deuren van grootste openluchtgevangenis 'De Maashorst' weer eenmalig open voor de zevende editie van de Breakout Run. Deelnemers die figureren als criminelen krijgen de kans om via een pittige vluchtroute vol met obstakels te ontsnappen uit de zwaarbewaakte gevangenis in Schaijk. Vanaf woensdag 28 november zijn de celblokken geopend en kunnen de allerkleinste boeven tot de zwaarste criminelen zich inschrijven.

De Breakout Run is de ultieme obstacle run met hindernissen. Deelnemers kruipen in de huid van gevangen en beleven een echte ‘escape experience’. Buiten de gevangenispoort beginnen ze aan een vluchtroute door modder, loodzware en nieuwe hindernissen en de ME die op de loer liggen. “Elke deelnemer speelt zo in zijn of haar eigen ‘uitbreek’ film”, zegt Luuk van der Doelen, organisator van de Breakout Run.

Voor ieder wat wils
Tijdens de Breakout Run kun je overdag uitbreken via de 8 of 14 km lange vluchtroute. Een gevangene die niet gezien wil worden, kan in het donker ontsnappen via een 8 of 16 km lange ontsnappingsroute. Deelnemers kunnen alleen lopen, samenlopen aan een ketting of zoveel rondjes als ze willen tijdens de Last Man Standing. Ook aan de jeugdcriminelen is gedacht. Op zaterdagavond kunnen de Young Gangsters van 12 tot en met 15 jaar uitbreken (8 km) en op zondag de boeven van 6 tot en met 11 jaar (2 en 4 km).

Inschrijven
Inschrijven kan vanaf vandaag – individueel of als bedrijf - op www.breakoutrun.nl. Voor deze editie worden maximaal 10.000 deelnemers toegelaten. De lopers zullen zaterdag tussen 10.45 en 22.30 uur starten. Op zondag starten deelnemers tussen 10 en 16.40 uur. Na de finish wordt iedereen beloond met een unieke medaille en zijn er nog genoeg nevenactiviteiten te beleven.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties