Schaijk

Schaijkse kunstschaatsster doet veel ervaring op tijdens internationale wedstrijden

Lois Marly Libregts maakt zich op voor Nederlands kampioenschap

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - In de Uithof in Den Haag vindt van 21 tot en met 24 februari het grootste kunstschaatsevenement van Nederland plaats. Tijdens de internationale ISU Challenge Cup wordt tevens door de gekwalificeerde Nederlandse deelnemers om het Nederlands kampioenschap geschaatst in diverse categorieën. Lois Marly Libregts uit Schaijk komt uit als Advanced Novice. De afgelopen tijd heeft ze ervaring opgedaan tijdens twee internationale wedstrijden.

In de afgelopen periode schaatste Lois Marly twee internationale wedstrijden. De Ice Talent Trophy in Hasselt, België en de Bavarian Open in Oberstdorf, Zuid-Duitsland. In Hasselt eindigde de Schaijkse op een mooie derde plaats. Voor Lois Marly was dit haar eerste podiumplek in de categorie Advanced Novice. Met een Italiaanse op de tweede plek en Roos van der Pas (Nederland) als winnares vormde het drietal een mooi podium.
Na een dag rust vertrok Lois meteen door naar het Zuid-Duitse Oberstdorf. Hier was het vooral wedstrijdervaring opdoen op een groot internationaal toernooi. Met 57 deelnemers uit alle wereldstreken in alleen al de categorie van Lois was het een mooie wedstrijd. In de korte kur viel ze, wat haar veel punten kostte. Haar lange kur schaatste zij sterk.

'Goede stappen'
Lois Marly vond het fijn weer eens op het podium te staan. "Dat geeft in ieder geval het gevoel dat ik goed bezig ben en goede stappen heb gemaakt", zegt ze. "Oberstdorf was een geweldige wedstrijd. Het was jammer dat ik viel in mijn korte kur. Gelukkig sloot ik lang goed af. Nu op naar het NK, ik kan niet wachten."
De Challenge Cup / het NK is sowieso een heel mooie wedstrijd om mee te mogen doen. "Alle Nederlandse deelnemers hebben hier punten voor moeten halen", legt Lois Marly uit. "Dat je erbij bent is stap één. Natuurlijk hoop ik zo goed mogelijk te presteren, maar het internationale niveau is heel hoog. Het is vooral ervaring opdoen. Het NK wordt spannend, als altijd. Ik hoop het gewoon zo goed mogelijk te doen. In mijn categorie zijn er diverse schaatsers die mooie dubbel axels en triples in hun kur kunnen laten zien. Ik zit nog net in de fase daarvoor, maar wie weet. Ik ga mijn best doen!"

Training
Vanaf 1 april traint Lois Marly vrijwel dagelijks bij de Belgische top trainers Carine Herrygers en Jorik Hendrickx in België, waar zij gastlid is bij de club Nieuw Olympia Turnhout. Ze komt in wedstrijden uit voor haar nieuwe Nederlandse club Figure Skating Academy Eindhoven, waar zij tevens een keer per week traint.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties