Schaijk

Jos van Uden wederom Nederlands kampioen luchtgeweer

Door Mario Lange van Schietsportvereniging Diana '69 Schaijk

SCHAIJK - In sportcomplex Valkenhuizen Arnhem vond begin juli het Nederlands kampioenschap luchtgeweer plaats. In diverse onderdelen, zoals junioren, senioren en veteranen werd om de Nederlandse titel gestreden. Enkele leden van Diana'69 waren daar aanwezig om Jos van Uden uit Schaijk in de categorie veteranen aan te moedigen.

De kampioen

Vorig jaar is Jos ook Nederlands kampioen geworden. Hij mocht in Arnhem dus zijn titel verdedigen. Op de schietbaan was hij goed te herkennen aan zijn gouden rugnummer. De dertig beste schutters van het land hadden zich gedurende het jaar tijdens wedstrijden geklasseerd voor de voorronde. Jos was als tweede geplaatst. In de voorronde werden veertig schoten gelost. Daar had men een uur de tijd voor. De beste acht mochten door naar de eindfinale. Jos had de hoogste score.

In de finale begon men weer opnieuw met tien schoten. Daarna telkens twee schoten, waarbij de schutter met het laagste aantal punten afviel. De start van Jos was niet zo goed, maar na enkele schoten was de achterstand al bijna goedgemaakt. Bij het een na laatste schot stond Jos al bovenaan, maar het verschil was klein, zodat het laatste schot beslissend was. Dat laatste schot was midden in de roos en de buit was binnen. Kampioen worden is moeilijk, maar kampioen blijven is van grote klasse.

De finale

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties