Schaijk

Demonstratiewedstrijden tijdens braderie Schaijk

Jeu de boulesvereniging Le Jeteur naar eigen locatie

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Tijdens de Schaijkse braderie op zondag 22 april presenteert jeu de boulesvereniging Le Jeteur op het parkeerterrein voor Gall&Gall en DFM een 3D-impressie van haar toekomstige eigen sportcomplex op de oude EMOS-locatie. Ook vinden er diverse demonstratiewedstrijden plaats.

Nadat korfbalvereniging EMOS en voetbalvereniging DAW fuseerden is de oude locatie van EMOS aan de Bossestraat door de gemeente toegekend aan Le Jeteur. Daarmee ging een langgekoesterde wens van de Schaijkse jeu de boulesclub in vervulling. “We wilden al heel lang een eigen clubhuis met buiten- en binnenbanen”, vertelt Lambert van Breda, voorzitter van de werkgroep nieuwe accommodatie van Le Jeteur. “Zo kunnen we in de zomer heerlijk buiten boulen en in de winter, als het buiten nat, guur en koud is, binnen gaan spelen.”

Binnen- en buitenbanen
Le Jeteur krijgt straks een fraai nieuw complex, geeft Van Breda namens de vereniging aan. “Op dit moment zijn we bezig met de gemeente om de definitieve indeling van de locatie te maken. Dan wordt duidelijk waar de buitenbanen komen te liggen en waar we in de toekomst een binnenspeelhal met kantine kunnen realiseren. Voorlopig wordt het oude EMOS-gebouw ons clubhuis waar we tijdens en na de wedstrijden een kopje koffie of iets anders kunnen drinken.”

‘Franse sfeer’
Le Jeteur wil dat de nieuwe jeu de bouleslocatie een Franse sfeer gaat uitstralen. “Een sfeer zoals we die kennen van onze vakanties, met diverse bankjes en zitjes onder de platanen waar we in de schaduw het spel kunnen volgen. Net als in Frankrijk hopen we de inwoners uit ons dorp of passanten hier te verwelkomen en uit te dagen voor een wedstrijd.”

Braderie
Tijdens de Schaijkse braderie worden door leden van Le Jeteur demonstratiewedstrijden gespeeld. Ook bezoekers en aspirant-leden kunnen dan een wedstrijdje meespelen. Daarnaast zijn er vijf demonstratiewedstrijden waarin telkens twee prominente inwoners van Landerd laten zien hoe goed zij het spel beheersen.

“Op de braderie in Schaijk nodigen wij alle belangstellenden van harte uit een boule te gooien, maar ook gewoon voor informatie en een kopje koffie kunnen ze bij ons terecht. Voor kinderen is er een apart baantje waar ze een balletje kunnen gooien en waar ze na afloop iets uit de grabbelton mogen halen.”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties