Schaijk

In Memoriam - Jan Vos: DAW-icoon en Supporter van de Eeuw

Door DAW Schaijk

Op vrijdag 17 april bereikte ons het droevige bericht dat Jan Vos donderdagvond 16 april op 83-jarige leeftijd is overleden. Een DAW-icoon is ons ontvallen. Jan Snor, zo kende iedereen Jan in Schaijk, bij DAW maar ook bij alle omliggende verenigingen.

Jan was één van de meest tot de verbeelding sprekende leden van DAW. Niet doordat hij in allerlei besturen en commissies heeft gezeten, maar gewoon omdat hij Jan was met al zijn grappen en grollen waar iedereen hem om kende maar ook waardeerde. Geliefd bij iedereen en altijd positief ingesteld. Met een groot DAW hart zette hij zich heel veel jaren op allerlei vlakken in voor de club. Van het verjagen van de koeien van het veld bij Mônt van der Wijst tot het stenen rapen op het veld bij Camping Marga alvorens er gevoetbald kon worden. Vanaf het begin loten verkopen aan de kassa bij thuiswedstrijden van DAW 1, waarbij Jan naar iedereen de opmerking maakte dat de peperkoek bij het winnen van de levensmiddelenmand voor hem was. Daarnaast was hij vele jaren leider bij de dames en bij alle feesten van DAW prominent aanwezig.

Ook was Jan een groot supporter van DAW 1 en bij alle uit- en thuiswedstrijden was Jan erbij. Bij kampioenschappen was Jan nadrukkelijk aanwezig in vaak opvallende oranje kledij en 1 keer zelfs met ‘DAW kampioen’ geschoren op zijn hoofd. Bij de introductie van ‘het elftal van de Eeuw’ in 2000 is Jan dan ook niet voor niets en zeer terecht benoemd tot Supporter van de Eeuw.Jarenlang legde Jan ook de ballen, hoekvlaggen en grensrechter vlaggetjes klaar voor de wedstrijden en verzorgde hij de thee in de rust. Ook bij de maandagmorgenploeg was Jan elke week present om allerlei klusjes te doen op ons sportpark.

Voor zijn grote verdiensten voor DAW is Jan op 31 augustus 2014, tijdens de viering van ons 75-jarige jubileum, zeer terecht onderscheiden als lid van verdienste.

De laatste jaren liet het geheugen Jan steeds meer in de steek. Desondanks was hij nog vaak bij DAW te vinden en tot zo lang het mogelijk was zette hij zich in voor de club. Tot het laatst toe was Jan, met begeleiding van Claudia of Peter, nog regelmatig supporter van wedstrijden van ons 1e elftal. Wij als DAW zijn er trots op dat we Jan, samen met Betsie, Peter en Claudia, zo lang hebben mogen laten genieten van ‘zijn’ DAW. Jan, wij gaan je ontzettend missen!

Wij wensen Betsie, Peter, Claudia en Maarten en hun kinderen Tieme met Mila en Benthe heel veel sterkte met het verlies van Jan.

Bestuur, leden, vrijwilligers en sponsoren DAW Schaijk
Bestuur en leden Supportersvereniging DAW Schaijk

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties