Schaijk

Huwelijk tussen DAW en EMOS is voltrokken, tijd voor het feestweekend

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Na een traject van 3½ jaar is de fusie tussen DAW en EMOS een feit. De nieuwe kunstgras velden zijn (bijna) af en de korfbaltak heeft haar intrede gedaan in de accommodatie van DAW Schaijk. Tijd voor een feestelijk fusieweekend op zaterdag 31 maart en zondag 1 april.

"In de afgelopen 3½ jaar is er veel gebeurd", laat de activiteitencommissie van DAW Schaijk weten. "Vele vrijwilligers van DAW en EMOS hebben hard en enthousiast gewerkt om de fusie tot stand te brengen. Ook de gemeente heeft een belangrijke rol gehad in de fusie met de facilitering van kunstgras voor korfbal en voetbal, voor de nieuwe vereniging een absolute voorwaarde voor de fusie. Uiteindelijk heeft dit mooie en gedegen fusieproces, breed gedragen binnen de beide verenigingen en in de Schaijkse gemeenschap, geleid tot een algemene ledenvergadering op maandag 11 september 2017, waarin het huwelijk voltrokken werd. De nieuwe statuten werden vastgesteld, het nieuwe bestuur werd gepresenteerd en benoemd, de nieuwe naam en het nieuwe logo werden onthuld en de nieuwe kledinglijn gepresenteerd."

Korfbaltak
Afspraak was dat de korfbalsters tot aan hun zaalseizoen nog op hun eigen veld en accommodatie speelden. In de wintermaanden, tijdens de zaalkorfbalcompetitie, zijn vervolgens de kunstgrasvelden aangelegd zodat de korfbalsters bij aanvang van de buitencompetitie hiervan gebruik kunnen maken. Op 1 januari 2018 is, volgens afspraak, de oude accommodatie van EMOS leeg opgeleverd aan de gemeente.
De meiden en dames van de korfbaltak staan te popelen om op hun nieuwe veld te gaan korfballen. Zij hebben 10 jaar op een matig natuurgrasveld gespeeld en nu is het dan eindelijk zo ver dat ze gaan spelen op een prachtig kunstgrasveld. Ook een grote verandering voor de korfbalsters is de accommodatie. Volwaardige kleedkamers met meer ruimte voor de teams, aparte ruimtes voor bijvoorbeeld het wedstrijdsecretariaat en een goed georganiseerde kantine voor een gezellig samenzijn vóór en na de wedstrijden.

Feestweekend
De competitie van de korfbaltak start in het paasweekend. "Voor ons een goed moment om de kunstgrasvelden feestelijk te open en de fusie te vieren", stelt de activiteitencommissie. "Dit weekend staat in het teken van een feestelijk opening op ons sportpark D’n Heuvel. Op zaterdag 31 maart vindt er om 14.30 uur een openingswedstrijd plaats. Voorafgaand wordt om 14.15 uur het veld officieel geopend. Iedereen is welkom om deze opening en korfbalwedstrijd te bekijken. De korfbalwedstrijd wordt gespeeld tussen de selectie korfbal tegen de selectie voetbal. Aansluitend is er een informeel borrelmoment. ’s Avonds is er voor alle leden vanaf 18 jaar met hun partners een BBQ en feestavond."

Zondag 1 april staat in het teken van korfbal- en voetbalwedstrijden. Voor de jeugd is er een toernooi waarbij gevoetbald en gekorfbald wordt. En voor de senioren is er een 4-tegen-4 korfbaltoernooi. Op deze dag wordt er ook een activiteit georganiseerd door de supportersvereniging waar alle jeugdleden en seniorenteams aan mee kunnen doen. De dag wordt afgesloten met een drankje, hapje en een dansje.

'Mooie toekomst'
"Wij zijn ontzettend trots op alle vrijwilligers die deze mooie fusie tot stand hebben gebracht en wij willen ze hiervoor nogmaals hartelijk danken", benadrukt de activiteitencommissie. "Als nieuwe vereniging DAW Schaijk gaan we een mooie toekomst tegemoet met alle voetbal- en korfballeden, vrijwilligers, supporters en sponsoren. Een toekomst, die we in dit weekend in willen luiden met een fantastisch fusiefeest waar hopelijk iedereen ontzettend van zal genieten."

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties