Schaijk

Schaijkenaar Bart Roelofs trots op prestatie

Elfde plek op WK Raften voor Forward Motion

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK/ABU DHABI - Bart Roelofs (21) uit Schaijk is met zijn team Forward Motion in de categorie mannen onder 23 op de elfde plek geëindigd op het wereldkampioenschap Raften in Abu Dhabi. Een prestatie waar het team terecht trots op is. Inmiddels zijn de sporters terug in Nederland en gaan ze aan de slag om te trainen voor de volgende internationale wedstrijd.

De eerste twee onderdelen op het WK zijn op woensdag 2 november. Bij de sprint maakt het team wat foutjes, maar dat hebben ze snel opgelost. Tijdens de head-to-head kunnen ze een mooie lijn varen, maar Slovenië is een stuk sneller weg. Voor beide onderdelen eindigt het team elfde.
Een dag later is de slalom, waarbij de eerste run alle poorten geprobeerd zijn te halen. De tweede run kiezen ze voor een veilige lijn. Na afloop zijn ze tevreden met de gevaren wedstrijd, op wat kleine foutjes na. Daarna is er de raft cross, een R2-afvalrace. Er wordt gestart in vier of vijf teams van twee personen die onderweg drie vlaggen dienen aan te tikken. Wie alle vlaggen aantikt en de snelste tijd heeft, is de winnaar. De beste twee mogen door naar de volgende ronde. Bart haalt met zijn maatje Guus de derde ronde.

Rustdag
Donderdag kunnen de sporters bijkomen tijdens de rustdag. Bart en een paar teamgenoten gaan bij de Wadi Adventure wat slalom runs kijken. Vervolgens gaan ze een stukje zwemmen en doen mee aan een fitness challenge, waarbij ze net naast de prijzen grijpen.
De laatste dag staat in het teken van het laatste onderdeel: de down river. Het team geeft alles en vaart een keurige tijd van 38 minuten. Daarmee eindigt Forward Motion in het eindklassement op de elfde plek met een score van 510 punten.

Galadiner
Na afloop sluiten de deelnemende teams het toernooi af met een gezamenlijk galadiner. Forward Motion maakt er een feestje van. Rond middernacht gaan ze met de bus naar het vliegveld om de terugreis in te zetten. Zondag vlak na de middag keren ze moe maar voldoen terug in Nederland.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties