Schaijk

Vrijdag 17 mei bij DAW Schaijk

Een positieve confrontatie tussen jongeren en de politie

Door Siem van Merwijk

SCHAIJK - Een clash tussen jongeren en de politie die niet garant staat voor arrestaties, maar voor doelpunten. Dat is het geval bij het toernooi dat Landerd SpoRtZO houdt op vrijdag 17 mei. Tijdens dit toernooi kunnen jongeren de strijd aan gaan met de politie, maar dan op het voetbalveld van DAW Schaijk. Arena sprak met Jeroen Meijs over het unieke evenement.

Jeroen, stagiaire bij Landerd SpoRtZO, is hartstikke blij met de kans die zijn stage hem geeft om dit evenement te organiseren. "Het is toch prachtig om jongeren te kunnen laten zien dat de politie ook gewoon uit leuke, sportieve mensen bestaat", vindt hij. Dit beeld hebben de meeste jongeren namelijk niet volgens Jeroen. "De meeste jongeren hebben over het algemeen best een negatief beeld van de politie, een leuk potje voetbal zou een begin kunnen zijn om dit te veranderen" Jeroen denkt dat het voor jongeren erg leerzaam en belangrijk is om de politie ook eens iets anders te zien doen dan hun normale werkzaamheden.
Maatschappelijk gezien snijdt het mes aan twee kanten. "Niet alleen het beeld van de politie kan verbeteren, je houdt jongeren ook van de straat of de bank af", licht Jeroen toe. "Sportief bezig zijn in plaats van op straat hangen of gamen is altijd goed. Maar het moet vooral heel erg gezellig worden." Een leuke avond voor zowel de jongeren als de politie is namelijk samen met de maatschappelijk boodschap het voornaamste doel van organisator Landerd SpoRtZO.

Inschrijven
Alle jongens en meisjes van veertien jaar en ouder kunnen zich inschrijven voor het toernooi. Het doet er niet toe waar je vandaan komt. Of je eerdere voetbalervaring hebt maakt ook niets uit, iedereen is van harte welkom. Ben of ken jij dus iemand die altijd al eens tegen de politie heeft willen voetballen of gewoon zin heeft in een sportieve, gezellige avond? Geef je dan op via politievsjongeren@gmail.com. Het toernooi wordt vrijdag 17 mei gehouden bij DAW Schaijk aan de Bossestraat 56. Het duurt van 18.30 tot ongeveer 20.30 uur.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties