Schaijk

Egbert Wingens: 'Het gaat verschrikkelijk hard'

DDW-rallyteam dendert door in Marokko

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

"Het gaat verschrikkelijk hard", zo vatten Egbert Wingens en Marije van Ettekoven de eerste drie dagen van de Morocco Desert Challenge samen. Het Schaijkse tweetal, dat samen met Marijn Beekmans uit Boekel met de truck van het DDW-team meedoet aan de rallywedstrijd, houdt zich goed staande in het sterke deelnemersveld en staat in de top 20 van het algemeen klassement. (foto's: RallyManiacs)

"Etappe 1 was kort, maar snel met 25 kilometer strand als start. Het ging hard en het was een goede beproeving voor de truck", laat het DDW-team weten vanuit Marokko. "Een aantal dingen moest even verbouwd of gerepareerd worden, maar met een 17e plek was het een prima resultaat. Het veld is ontzettend sterk, er doen veel bekende namen mee en grote teams, dus dan is die 17e positie helemaal niet slecht."

Dag 2
Zondag stond dag 2 op het programma. Egbert en Marije: "Wederom een hele snelle dag, waar iedereen op topsnelheid kon rijden. Veel hobbelpaden, waardoor een van de sideskirts is afgebroken. Het leverde tijdverlies op om deze te verwijderen en in de truck te frommelen. 24e uiteindelijk en een 18e plek overall."

Dag 3
Vandaag (maandag) volgde stage 3. Een lange etappe met moeilijke navigatie. "We hebben pech gehad met een stuk rubber dat tussen de koelfan was geslagen. Hierdoor hadden we geen koeling. Uiteindelijk hebben we dit in de woestijn kunnen repareren en door kunnen stuiven. Helaas hierdoor een 25e plek. Maar we hebben elke etappe tot nog toe uitgereden en andere teams hebben inmiddels al op moeten geven of hebben een dusdanige straftijd, dat ze min of meer uitgespeeld zijn."
Egbert en Marije zijn op zich tevreden, maar hadden op iets meer gehoopt gezien het feit dat zij ontzettend hard gaan. Toch is in dit startveld het resultaat voor nu prima. "We hopen stiekem nog op een top 10-positie."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties