Schaijk

Stemmen kan tot 30 november

DAW-duizendpoot Nico Geurts genomineerd als Clubheld van het Jaar

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: vrijwilligers zijn de spil van elke vereniging. Zonder al deze mensen kan een club eenvoudigweg niet bestaan. Ook DAW Schaijk weet zich het hele jaar door gesteund door honderden vrijwilligers die zich, soms zelfs meerdere dagen per week, met hart en ziel inzetten voor hún club. Een van hen is Nico Geurts (56). In een landelijke verkiezing van de 15 regionale dagbladen van de Persgroep, waaronder het Brabants Dagblad, is hij genomineerd als Clubheld van het Jaar.

Onder het motto ‘Elke dag thuis is ook niet alles’ is Nico Geurts zo ongeveer dacht en nacht bij DAW Schaijk te vinden. De vereniging riep hem tijdens de nieuwjaarsreceptie op 1 januari 2014 al eens uit tot DAW-Clubman van het Jaar. In zijn toespraak refereerde voorzitter Henrie Lamers destijds aan de '74-urige werkweek' van de Schaijkenaar bij de voetbalclub.

Lamers overdreef niet. Nico is een heuse duizendpoot bij DAW. “Hij is bij onze sportvereniging een manusje-van-alles. Nico onderhoudt het sportpark, maakt de kantine schoon, zorgt voor uitgifte van materialen, is wedstrijdsecretaris, maakt trainingsschema's én is lid van het jeugdbestuur. Kortom, hij is onze eigen clubheld.”

‘Van het een komt het ander’
Tussen zijn vijftiende en achttiende is Nico enkele jaren actief als speler bij DAW, maar door een hardnekkige knieblessure wordt hij gedwongen zijn voetbalschoenen definitief op te bergen. "Ik ben toen een tijd uit beeld geweest vanwege mijn drukke werkzaamheden bij Van Son's Eethuis ('t Durp, red.)." Zeventien jaar geleden keert hij terug bij de Schaijkse vereniging. "Als leider van de F5, het team waarin mijn zoon Dennis destijds speelde." Elke zaterdagochtend is Nico langs de lijn te vinden en na een tijdje wordt hij ook trainer van de F'jes. "Langzaam maar zeker ben ik in steeds meer functies gerold bij de club. In maart 2010 kreeg ik een knieprothese waardoor ik moest stoppen bij Van Son en thuis kwam te zitten. Ik kreeg dus veel meer tijd en van het een is het ander gekomen. Inmiddels loop ik hier zo'n 30 tot 40 uur in de week rond en doe van alles. Het is eigenlijk te veel om op te noemen. Ik doe het, omdat ik er plezier in heb. Het leukste vind ik op zaterdagen het bemannen van het wedstrijdsecretariaat. Je ontvangt dan de scheidsrechters en leiders, kinderen komen langs. Dan ben je echt met mensen bezig, dat maakt het leuk om te doen."

Stemmen
DAW Schaijk roept zoveel mogelijk mensen op een stem uit te brengen op clubheld Nico Geurts. Henrie Lamers: “Op deze manier willen we hem als vereniging extra in het zonnetje zetten. Stemmen op Nico kan tot 30 november online via www.bd.nl/clubheld. De 15 regiowinnaars worden gekozen door de redacties van de betreffende dagbladen. De redactie kiest uit de drie gemeentewinnaars met de meeste stemmen van de regio de winnaar van de regio. Op 17 december is de feestelijke award-uitreiking. Op deze avond komen alle regiowinnaars bij elkaar en mogen zij de deskundige jury overtuigen waarom hij of zij de titel Clubheld van de Amateursport 2018 verdient.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties