Reek

Valse start voor Achilles Reek in 2018

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK - Het is Achilles Reek niet gelukt om de eerste officiële wedstrijd van 2018 te winnen. Zondag 28 januari werd de competitie hervat met een thuisduel tegen Juliana Mill in de vierde klasse G. Het eerste fluitsignaal klonk overigens pas om 15.45 uur, 75 minuten na de geplande starttijd van 14.30 uur, omdat de scheidsrechter in geen velden of wegen te bekennen was. De verenigingen zijn toen samen een zoektocht gestart naar een vervanger.

Het openingsakkoord is voor Achilles. Na een kwartiertje spelen komt de thuisploeg op voorsprong wanneer een schot van Rob van der Wijst van richting wordt veranderd. De keeper van Mill is kansloos. Lang hebben de bezoekers niet nodig om orde op zaken te stellen. In de negentiende minuut komt de ploeg langszij door een doelpunt van Justin Jacops. In de daarop volgende tien minuten loopt Mill zelfs uit naar 1-3 na een benutte penalty van Berry van Krijl en een kopgoal van Camiel van Geenen. Vlak voor rust tikt de Millse goalie met veel moeite een Reekse doelpoging over de lat en houdt zo zijn team op de been.
Na de rust gaat Achilles op zoek naar de aansluitingstreffer. Een paar keer is de ploeg dichtbij, maar ze krijgen het leer niet tegen de touwen. Uit een counter na een uur spelen gooit Jacops met zijn tweede van de middag de wedstrijd op slot. De gastheren blijven het daarna proberen, maar kunnen het gat in de defensie niet vinden. Juliana Mill is fel en alert. Een kwartier voor tijd scoren de bezoekers nogmaals, maar de goal wordt afgekeurd. Daardoor blijft het 1-4, wat na anderhalf uur voetballen de einduitslag is.

Volgende week, zondag 4 februari, gaat Achilles Reek op bezoek bij VV Achates in Ottersum. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties