Reek

Twaalf jubilarissen bij Achilles Reek

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK - In het clubhuis van Achilles Reek wordt de eerste zaterdag van het jaar altijd de nieuwjaarsreceptie gehouden. Sportievelingen konden zich 5 januari 's middags eerst uitleven tijdens het snerttoernooi, waarna het rond 17 uur steeds gezelliger begon te worden in de kantine als meer en meer mensen hun neus laten zien. Dit jaar had de vereniging liefst twaalf jubilarissen om in het zonnetje te zetten. Daarbij was de meeste aandacht voor Theo Kouwenberg. Hij is de tweede persoon uit de historie van de 106 jaar oude voetbalclub die al zeventig jaar lid is.

Voorzitter Titus Engbers opent de nieuwjaarsreceptie door eerst stil te staan bij een paar personen die de club zijn ontvallen in 2018. Tevens laat hij weten dat met ingang van dit seizoen Achilles Reek teruggegaan is van vijf naar vier senioren elftallen en een damesteam. "Zoveel ploegen bemensen was helaas niet langer mogelijk", zegt hij. "Toch is er ook goed nieuws. De jeugdafdeling doet het fantastisch goed. We hebben meer jeugdleden dan voetballende senioren. Dat biedt hoop voor de toekomst."

Na het afscheid van Sanders Schippers als penningmeester en een korte pauze is het tijd om de jubilarissen in het zonnetje te zetten. Jimmy Janssen, Rik Janssen, Frank Minten, Joeel Schriever en Paul Verstegen vieren hun zilveren jubileum. Adri de Bruin, Willem Engbers en Loek Willems zijn veertig jaar lid van de Reekse voetbaltrots. Rik van den Broek, Herman van Haren en Chris School zijn al een halve eeuw aan Achilles verbonden.
Theo Kouwenberg spant de kroon met zijn 70-jarige lidmaatschap. "Uit de overlevering weet ik dat jij een goede voetballer bent geweest", spreekt Engbers Kouwenberg toe. "Je zit niet voor niets in het Elftal van de Eeuw. Je bent lang bestuurslid geweest in twee verschillende periodes. In je tijd als consul kwam je op zaterdag en zondag regelmatig controleren of de velden geschikt waren om op te voetballen. Tegenwoordig maak je nog altijd deel uit van de maandagochtendploeg. Je bent op dit moment het langste lid van Achilles en daar mag je trots op zijn, dat zijn wij ook op jou."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties