Reek

Topprestatie voor Reekse zussen op NK Baanskiën in Oss

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK/OSS - Op de skibaan in Oss werd zondag 17 maart het jaarlijkse Nederlands kampioenschap baanskiën gehouden. Onder goede weersomstandigheden, met af en toe zon en soms een klein buitje, streden de beste skiërs van Nederland om de felbegeerde titels. Onder de tweehonderd deelnemers bevonden zich Fleur (17) en Roos (14) de Wolf uit Reek. De zussen behoren sinds een aantal jaren tot de top vijf van Nederland en werden vooraf tot de kanshebbers gerekend.

Voor het NK moesten de deelnemers twee verschillende slaloms foutloos afleggen in een zo snel mogelijke tijd. Eén klein foutje bij de eerste paal kan direct einde wedstrijd betekenen. Het principe is precies zoals bij internationale wedstrijden. De druk staat er dus vol op. Fleur en Roos hebben onder deze druk ook nu weer prima gepresteerd.

Fleur en Roos
Fleur skiet bij de Junioren (16-18 jaar) en Senioren (18 jaar en ouder). In de eerste categorie eindigde ze als derde. In het overall eindklassement, Junioren en Senioren samen, kwam ze tot een keurige vijfde plek.
Roos is vorig jaar als 13-jarige Nederlands jeugdkampioen onder de 16 geworden. De druk was voor haar dus extra hoog. Nadat ze eind vorig jaar een zware knieblessure opliep en ruim twee maanden niet op de latten mocht staan, was het de vraag of zij op tijd weer haar topniveau kon bereiken. Met intensieve begeleiding van fysiotherapeuten en hard trainen leek ze de laatste weken toch op tijd klaar te zijn. Na een superspannende wedstrijd waarbij de top vijf heel dicht bij elkaar zat, werd Roos uiteindelijk tweede bij de jeugd tot 16 jaar.

|Doorsturen

Sjanine

2019-03-21 12:57:50

Toppers  proficiat, super goed!!! 

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties