Reek

SES Langenboom verliest thuis van Achilles Reek

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

LANGENBOOM - Achilles Reek heeft zaterdag 15 april goede zaken gedaan. Op bezoek bij SES Langenboom gaat de ploeg door een goal in de laatste minuut van de reguliere speeltijd met de volle winst naar huis. De drie punten zijn belangrijk in de strijd om lijfsbehoud in de vierde klasse.

De eerste grote kans van de wedstrijd is voor SES, maar keeper Rob Linders houdt zijn doel schoon. In het begin is het vooral de thuisploeg die op zoek gaat naar de openingstreffer. De Reekse verdediging heeft het lastig met de beweeglijke Langenboomse aanvallers, vooral Melvin van den Elzen maakt het ze moeilijk. Toch blijven de gelederen gesloten. Een paar minuten voor rust is het Achilles dat meer druk gaat zetten, maar weinig weet te creëren. De scheidsrechter fluit bij een 0-0 stand voor het rustsignaal.

Speldenprikjes
Na de pauze zet hetzelfde wedstrijdbeeld zich voort. Het spel vindt vooral plaats op het middenveld. Allebei de teams delen slechts af en toe een speldenprik uit. Achilles komt goed weg wanneer een schot van SES op de deklat uit elkaar spat. Aan de andere kant redt keeper Tijn Verstegen twee keer op een inzet van dichtbij door Bas Linders. Het heeft er alle schijn van dat de wedstrijd gaat eindigen in een bloedeloos gelijkspel.
De Reekse spits Gerard Bloemers, die even daarvoor in het veld is gekomen, is echter een andere mening toegedaan. Hij krijgt in de negentigste minuut de bal aangespeeld op de rand van het zestienmetergebied. Daar draait hij zich knap vrij en schiet in de verre hoek. De ontlading is groot bij de spelers en de staff. Aan de zijlijn wordt het doelpunt uitbundig gevierd. In blessuretijd geeft Achilles niks meer weg en weet zich dus verzekerd van drie punten.

Door deze winst neemt het team van coach Marco Benneheij afstand van Toxandria, dat op de laatste plaats staat. Zondag 23 april kan het gat verder vergroot worden, want dan ontvangt Achilles de hekkensluiter uit Rijkevoort in Reek. De aftrap is om 14.30 uur op het sportpark aan de Mgr. Suijsstraat 35.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties