Reek

Schaijkse architect ontwerpt 'Sport en Spel Reek'

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REEK - SORS Adviesgroep in Schaijk gaat de gezamenlijke Sport- en Spelaccommodatie in Reek ontwerpen. Dit heeft het college van Landerd dinsdag besloten. De gunning aan deze architect is het resultaat van een uitgebreid gunningstraject. De gemeente en de beheersstichting Sport en Spel Reek hebben hierbij drie bedrijven beoordeeld.

Het toekomstige project 'Sport en Spel Reek' is een multifunctionele sportaccommodatie waar in ieder geval de verenigingen Achilles Reek, Tennisvereniging Reek en Jong Nederland gebruik van gaan maken. De architect maakt een ontwerp voor de sportaccommodatie, de speelvelden, een beweegbox, het parkeerterrein en de landschappelijke inrichting. De architect is gekozen na een beoordeling op basis van prijs en kwaliteit.
De tennisbanen behoren niet tot de opdracht, deze worden door de tennisvereniging zelf aanbesteed.

Toekomstbestendige accommodatie 
Wethouder Riny van Rinsum: "We hebben met deze keuze weer een belangrijke grote stap gezet naar een gezamenlijke sportaccommodatie voor alle inwoners van Reek. Hiermee kunnen de sportverenigingen en leden weer jaren mee vooruit."
Ook voorzitter Dominicus van Schaick van de beheersstichting is erg enthousiast: "Met de keuze van dit ontwerp hebben de leden van de verenigingen Achilles, Jong Nederland en de tennisvereniging jaren plezier in het gebruik. Voor alle inwoners van Reek en omstreken een zeer aantrekkelijke en functionele accommodatie."

Planning
De bedoeling is dat de architect na de gunning aan de slag gaat met een definitief ontwerp. Hier zullen de stichting en de gemeente ieder hun rol in gaan nemen. In de opdracht is duidelijk meegenomen dat er een ontwerp moet komen dat gedragen wordt door alle gebruikers van de toekomstige accommodatie.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties