Reek

Sportief pakket gericht op zestigplussers in Reek

Maak kennis met Walking Football en Tennis Fit

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK - Je bent zo jong als je jezelf voelt en nooit te oud om te leren. Twee sportclubs in Reek zijn een samenwerking gestart om meer senioren in beweging te krijgen. Tennisvereniging Reek en voetbalvereniging Achilles Reek hebben de handen ineen geslagen en bieden gezamenlijk Walking Football en Tennis Fit aan in een sportief pakket.

Walking Football is een sportprogramma voor zestigplussers. De essentie van deze voetbalvorm is dat er tijdens het spel niet wordt gerend. Snelwandelen mag daarentegen wel. Het tactisch aspect van het voetbal krijgt hierdoor een nieuwe dimensie. Het aanspelen van de bal in de voeten in plaats van in de loop en het vrijlopen zijn veel belangrijker.
Tennis Fit is een sportprogramma voor zestigplussers om zo lang mogelijk plezier in tennissen te behouden. Daarnaast speelt het een rol in het voorkomen van blessures. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leren senioren de sport razendsnel te spelen.

Kick-off
Zondag 20 januari vindt de kick-off plaats van deze nieuwe sporten in Reek. Dit gebeurt op de tennisbaan aan De Scheenen. De inloop is vanaf 9.30 uur. Koffie en thee staan klaar. Om 10 uur start een presentatie over Walking Football en Tennis Fit. Daarna kunnen deelnemers in de praktijk kennismaken met beide sporten. De eerste ronde staat 45 minuten lang Walking Football centraal. Vervolgens nog drie kwartier de tijd om Tennis Fit uit te proberen. De bijeenkomst wordt om 12.30 uur afgesloten met een gezamenlijke lunch.
De vier opvolgende zondagen wordt om de beurt gevoetbald en getennist. Dat betekent Tennis Fit op 27 januari en 10 februari, Walking Football op 3 en 17 februari. Bij voldoende animo komen de clubs na de laatste dag zo snel mogelijk met een geschikt aanbod voor de deelnemers. Aan de eerste trainingen kun je gratis en geheel vrijblijvend meedoen. Het is aan te raden om geschikte kleding en schoeisel te dragen.

Aanmelden
Heb je op latere leeftijd belangstelling om een balletje te trappen of een balletje te slaan? Meld je dan aan voor dit sportieve pakket van TV Reek en Achilles. Opgeven kan nog tot en met donderdag 10 januari bij Roy de Haas via roydehaas8@gmail.com. Ook met eventuele vragen kun je bij hem terecht.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties