Reek

Sportief evenement met maatschappelijk karakter

Koningscross MAC St. Christoffel met opstapdag voor mensen met beperking

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK/REEK - De vorig jaar geïntroduceerde Koningscross keert terug tijdens stREEKfeest. Op zaterdag 22 en zondag 23 april worden in Reek opnieuw crosswedstrijden gehouden. Deze sportieve weekendactiviteit wordt georganiseerd door MAC St. Christoffel uit Schaijk in nauwe samenwerking met Stichting Evenementen Reek (SER). Zondag 23 april zijn de officiële wedstrijden die meetellen voor het Nederlands kampioenschap. Deze worden verreden in de MX-klasses solo, zijspan en quads.

De eerste dag, zaterdag 22 april, staan er verschillende categorieën op het programma. Een onderdeel daarvan is de opstapdag voor mensen met een beperking. "Vorig jaar was dit een grandioos succes", vertelt Jeroen Kuijpers. "Zij konden samen met ervaren coureurs in een zijspan een rondje over het parcours maken. Iedereen heeft een geweldige middag beleefd. Zo heeft de Koningscross niet alleen een sportief maar ook een sociaal karakter."
Om die reden willen MAC St. Christoffel en het stREEKfeest die actie dit jaar herhalen. "Om dit opnieuw een groot succes te maken, ontvangen verschillende instanties uit Landerd en omgeving hiervoor een uitnodiging”, zegt Kuijpers. "Als er nog ruimte is, kunnen ook kinderen die dag samen met ons een rondje te maken. We hopen weer op een grote opkomst."

Crossliefhebbers
Andere onderdelen van de zaterdag zijn de clubklasses St. Christoffel solo en zijspan, natte zuiger en kids and sidecars. Het programma van zaterdag biedt tevens de mogelijkheid aan crossliefhebbers die geen lid zijn van MAC St. Christoffel om ook deel te nemen, mits ze in het bezit zijn van een geldig trainings- of startbewijs. 

Gratis toegang
Vanwege het sociaal-maatschappelijke karakter van de Koningscross is de toegang zaterdag 22 april overdag gratis. Op die manier hopen SER en MAC St. Christoffel zoveel mogelijk mensen de kans te bieden het evenement mee te maken. Toegang tot de officiële NK-wedstrijden op zondag 23 april kost aan de dagkassa 8 euro. Kinderen tot en met 14 jaar mogen gratis binnen.
Het belooft een spannend en actievol weekend te worden. Het is daarom zeker de moeite waard om een kijkje te komen nemen. Houd www.koningscross.nl in de gaten voor meer informatie over het. Of like Koningscross op Facebook om de laatste updates als eerste te krijgen.

 

 

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen

Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties

DigikrantOok hier adverteren?

POLL

Op welke partij stemt u bij de Landerdse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 1042 keer gestemd.

Op welke partij stemt u bij de Graafse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 687 keer gestemd.

Weer


 

Agenda

 


Uw agendapunt hier?