Reek

Herpinia wint enerverend duel van Achilles Reek

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK - Een wedstrijd tussen Achilles Reek en Herpinia is eigenlijk altijd vermakelijk om te kijken. Ook zondag 8 oktober stelden de ploegen niet teleur. In een open duel vielen de meeste doelpunten in de tweede helft. Twee keer kwam thuisploeg Achilles op voorsprong, maar toch waren het de gasten die na negentig minuten spelen de volle buit mee naar Herpen namen.

Het eerste kwartier van de wedstrijd is voor Herpinia. Toch weten de aanvallers de gecreëerde kansen niet om te zetten in doelpunten. Langzaam maar zeker knokt Achilles zich in de wedstrijd. Vooral door alert te reageren op afvallende ballen en snel om te schakelen, weet de ploeg af en toe gevaarlijk te worden. Vlak voor rust is het Romano Oomen die de openingstreffer inleidt. Na een goede één-twee en een actie over de linkerflank, geeft hij een panklare voorzetter op Bas Linders. Die springt boven iedereen uit en kopt via de arm van keeper Johan van Griensven de bal in de goal: 1-0.

Treffers
Na de rust schakelt Herpinia een versnelling omhoog. De spelers versnellen het tempo en zetten meer druk naar voren. De druk op het doel van Achilles neemt toe, maar de defensie houdt zich goed staande. Totdat Joran van Geffen na een uurtje spelen alleen op avontuur gaat. Hij passeert zijn directe tegenstander en krult vanaf rechts de bal in de linkerbovenhoek, buiten bereik van keeper Rob Linders. De gastheren stellen vrijwel direct orde op zaken. Amper een minuut na de gelijkmaker kopt Mathijs van de Steen een corner van Rob van der Wijst in de verre hoek: 2-1.
De voorsprong is weer in Reekse handen, maar lang kunnen ze er niet van genieten. De bal komt na een corner in de 65e minuut in de kluts terecht. De Achilles-verdedigers krijgen hem niet weg en uiteindelijk profiteert Ivo van Aalst hiervan door van dichtbij raak te schieten: 2-2. In de resterende tijd gaan beide ploegen op zoek naar de winst. In de zeventigste minuut is het Van Aalst die weer het net vindt. Bij de tweede paal knikt hij ongehinderd binnen. Herpinia gaat voor het eerst in de wedstrijd aan de leiding.

In een poging de wedstrijd te herstellen en minimaal een punt in Reek te houden, wisselt coach Marco Benneheij aanvallend. Hij stuurt zijn ploeg naar voren op zoek naar de gelijkmaker. Wat volgt is een open wedstrijd met nog enkele kansen aan beide zijden, maar meer dan speldenprikjes zijn het niet. Aan Herpense zijde is het Jelco Danen die een opgelegde kans mist om het duel definitief in het slot te gooien, maar ook Achilles is te onrustig in de afwerking. Noah van Deijne speelt zich zelf mooi vrij, maar schiet vervolgens huizenhoog over. En daarom is het Herpinia dat na 97 minuten spelen met de volle buit naar huis gaat.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties

DigikrantOok hier adverteren?

POLL

Op welke partij stemt u bij de Landerdse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 1042 keer gestemd.

Op welke partij stemt u bij de Graafse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 687 keer gestemd.

Weer


 

Agenda

 


Uw agendapunt hier?