Reek

Toernooi tussen voetbalclubs die naam van Griekse held dragen

Al veertig jaar vrouwenvoetbal bij Achilles Reek

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK - Een sportieve mijlpaal voor Achilles Reek. Veertig jaar geleden riep de voetbalclub een dameselftal in het leven. Die ploeg is sindsdien elk seizoen uitgekomen in de competitie. Dat is best bijzonder. Daarnaast bestaat de in 1912 opgerichte vereniging inmiddels ook al 105 jaar. Die heuglijke momenten wil de club niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom is er een receptie met reünie, een vrouwenvoetbaltoernooi en een feestavond voor alle leden in het weekend van vrijdag 16 en zaterdag 17 juni.

Het vrouwenteam vlak na de oprichting in 1977.

De vrijdag staat volledig in het teken van het jubileum van het dameselftal. “We beginnen met een barbecue voor ons eigen team”, vertelt Elly Loeffen-Janssen, die al vanaf het begin onderdeel uitmaakt van de ploeg. “Een eigen feestje voor de speelsters, leiders en trainers. Het is de aftrap voor een gezellig weekend.”
Aansluitend begint om 20 uur een feestreceptie met reünie. Zoveel mogelijk oud-leden zijn aangeschreven. “Daar hebben we al verschillende reacties op terug gehad, heel erg leuk”, gaat Loeffen verder. “Er is muziek en op een groot scherm tonen we oude foto's. We gaan er een leuke avond van maken.”

Achillestoernooi
Zaterdagmiddag staat het Achillestoernooi op het programma. De dameselftallen van Achilles Reek, Achilles Veen, CVV Achilles uit Enschede, Achilles '12 uit Hengelo en Achilles 1984 uit Assen nemen het tegen elkaar op. “Achilles '29 uit Groesbeek heeft helaas afgemeld”, zegt Rachelle Wagenmakers. “Doordat CVV Achilles met twee teams komt, kunnen we toch twee poules van drie maken.” Dit is niet voor het eerst dat de vrouwen elkaar treffen. In 2014 vond het toernooi ook al eens plaats in Enschede.
De dag start om 11.30 uur met een gezamenlijke lunch zodat de teams gesterkt aan het toernooi kunnen beginnen. Vooraf aan het toernooi spelen eerst de meisjes van Achilles een onderlinge wedstrijd. “Het is leuk om hen er ook bij te betrekken”, denkt Wagenmakers. “We hebben twee actieve meidenteams. Zij vormen toch de toekomst van de vereniging.”

Reüniewedstrijd
De aftrap voor het toernooi is om 13.30 uur. De wedstrijden duren twee keer een kwartier. Na drie speelrondes is er rond 15.30 uur een reüniewedstrijd. Daarvoor zijn de eerste aanmeldingen al binnen. Alle oud-speelsters van Achilles Reek zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen. “Wie nog fit is, kan meedoen”, legt Loeffen uit. “Ter plekke kijken we wel hoe we de teams samenstellen. Het is leuk om weer even met elkaar in het veld te staan.” Vervolgens worden de finales gespeeld om de eindstand van het toernooi te bepalen. Na afloop is er nog eten voor de Achillesteams om de sportieve dag samen op een gezellige manier af te sluiten.

Feestavond
's Avonds is het feest voor alle leden en vrijwilligers van Achilles Reek om gezamenlijk het 105-jarig bestaan te vieren. Er zijn twee acts vastgelegd om de avond muzikaal op te luisteren. Ruizzz opent de avond. De gezellige coverband speelt voornamelijk populaire Nederlandse nummers voorzien van een eigen jasje. Het Schaijkse DJ-duo Sane & Donna neemt de afsluiting voor zijn rekening.

Het dameselftal anno nu.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties