Langenboom

Tom Verberk (18), opkomend talent bij SES Langenboom

'Ik ben van de acties'

Door Freddy Klooté

Leuke jongen, die Tom Verberk. Kan goed vertellen. Weet wat hij wil, maar ook wat hij kan. En waarin hij nog niet zo goed in is. Zweeft op dit moment tussen SES 1 en SES 2 in: “In het eerste is de concurrentie voor mij nog heel groot. Maar ik zit bij de selectie en heb vorig seizoen al wat invalbeurten gehad”. (foto's: Matt Gerrits)

Tom is geboren en getogen in Langenboom. Na basisschool ’t Stekske ging hij naar de Havo in Uden: “Dit schooljaar doe ik in Tilburg de Opleiding Sportcommunicatie. Daar leer ik alles over communicatie binnen clubs en de communicatie naar buiten. Via de social media en de pers. Maar daar hoort ook de onderlinge communicatie bij. Ja, mijn doom is natuurlijk om later de communicatie te doen bij mijn favoriete club. En dat is PSV”. Bij een gesprekje over PSV blijkt Tom er werkelijk alles over te weten. Als je zelf voetbalt komt het er niet van om elke wedstrijd in Eindhoven op de tribune te zitten. “Dat ik bij SES (dat staat voor Steeds Eendrachtig Samenwerken) zou gaan voetballen was gewoon een vaststaand feit. Mijn vader speelde er ook. Hij was pas laat begonnen en speelde alleen maar in de lagere elftallen. Hij was wel heel snel. Mijn broer speelt nu ook bij SES. In het tweede. Ook hij is razendsnel, maar heeft niet zoveel techniek”.

Voetballen bij SES
“Ik ben begonnen bij de mini-F'jes. Ik was vier of net vijf jaar. Ik speelde altijd linksbuiten, maar ik ben rechtsbenig. De hele jeugd heb ik bij SES doorlopen. Ik ben wel zeven keer kampioen geworden”. De bescheiden Tom begint nu wel te stralen. “Ik scoor altijd lekker. Vorig jaar bij de U19 heb ik 28 doelpunten gemaakt. Dit komend seizoen is het eerste jaar dat ik vast in de selectie zit. Vorig jaar mocht ik vaak in het eerste invallen en speelde ik vast in het tweede. Jawel, als linksbuiten. Er zijn twee basisspelers uit het eerste vertrokken en dat wordt opgevuld met jonge spelers. Daar ben ik er één van”.

Over sterke en zwakke punten is het vaak lang vissen bij jonge spelers. Maar Tom kent geen geheimen en vertelt er lustig op los: “Dribbelen is wel mijn sterkste punt. Gisteren speelden we nog een vriendschappelijke wedstrijd, waarin ik vijf man uitspeelde en daarna scoorde. Dat gebeurt regelmatig. Ik ben van de acties. Verder ben ik redelijk snel en de passes tussendoor die gaan me goed af. Ik heb een scorend vermogen. In het tweede neem ik wel de corners. In het eerste nog niet. Die corners nemen komt, omdat ik zwak ben in het koppen. Ik kan niet zo hoog springen met mijn 1 meter 70. Daarom ben ik er bij de hoekschoppen voor de afvallende bal. Ook fysiek ben ik niet zo sterk in de duels. Daar heb ik niet zoveel in te brengen. Maar door mijn snelheid ben ik er makkelijk langs, al krijg ik dan wel vaak een trap mee. Ook het verdedigen ligt me nog niet zo goed. Daarin ben ik tactisch niet sterk”.

Seizoen 2018/2019
Volgend seizoen blijft SES in de vierde klasse spelen. Tom: “Ik hoop zoveel mogelijk in de basis in het eerste te spelen. Maar ik denk, eerlijk gezegd, dat het ook nog veel in het tweede wordt. De concurrentie met de spelers die er al zolang goed spelen is groot. En ik heb in het eerste ook nog niet zoveel laten zien. We trainen twee keer per week. Trainer Ton Berens heeft met ons in het begin veel op conditie getraind. We zijn vanaf 14 augustus begonnen. Nu zijn we al weer een tijdje ook met de techniek bezig. Volgend jaar wordt een topseizoen door de clubs die in onze klasse zitten. Veel derby’s, veel toeschouwers. Ik gok dat Hapse Boys kampioen wordt. En natuurlijk weer het jaarlijkse treffen met Juliana Mill. Achterin staan we goed. Vorig jaar kregen we weinig doelpunten tegen. Voorin moeten we het van individuele acties in de spits hebben. Ik trek vaak naar binnen en haal dan uit”.

Eerlijk jongen, Tom Verberk. Met zijn dromen: “Later zou ik graag bij Barcelona willen spelen”.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties