Grave

Walking Football Estria overtreft zichzelf in Uden

Door Jaap Schouten

ESCHAREN/UDEN - De wandelvoetballers van Walking Football Estria hebben zichzelf overtroffen in Uden, bij de nieuwe tegenstander UDI’19. De Udenaren werden in vier potjes finaal van de kunstgrasmat gespeeld en wisten tot lang na afloop van voren niet dat ze van achteren nog leefden. Wel won UDI’19 met overmacht de derde helft, met een stortvloed aan bier en borrelhapjes.

André Kivits (links) scoort op meesterlijke wijze, de robuuste verdediging van UDI’19 is kansloos.

Zonder topcoach Appie Aalbers, die volgens de geruchten bij de KNVB in Zeist werd gepolst voor een moeilijk vervulbare vacature, reisde WF Estria met tien man en een handjevol supporters af naar Uden. Daar is het Walking Football inmiddels ook goed van de grond gekomen: er zijn al drie clubs opgericht waarvan het WF-team van top-amateurclub UDI’19 in augustus vorig jaar.
Na de gezamenlijke warming-up, waarbij de wandelvoetballers al goed zicht kregen op elkaars beperkingen, werd een kleine competitie gespeeld. De twee teams van WF Estria waren in veldspel veruit superieur aan de Udense tegenstanders. Met name Noud Gosens, Theo Aarts, Marius van Boekel, André Kivits en Jan van de Acker waren uitstekend op dreef. Goed positiespel en strakke passes zorgden voor fraaie combinaties en een reeks wonderschone doelpunten. Het spel was zó hoogstaand, dat publiek en uw verslaggever tot tranen van gelukzaligheid werden geroerd. Absolute uitblinker was Jan van de Acker , nota bene woonachtig in Uden maar hondstrouw aan WF Estria. Om dat zo te houden, krijgt Jan voortaan voorafgaand aan de training een groepsknuffel. Ook het andere team, met Tonny Vissers, Tiny ten Haaf, Kees van Gent, Bert Kroes en Peter Pas, deed goede zaken. De spelers wisten elkaar uitstekend te vinden met droomcombinaties waarbij de tegenstander helemaal het bos werd ingestuurd. Kees van Gent –wie anders- werd topscoorder met zes doelpunten. WF Estria won alle partijen met overmacht en speelde in Uden zijn beste wedstrijden ooit.

De Udenaren namen keurig revanche tijdens de derde helft en richtten een waar bacchanaal aan met grote pitchers bier en hoeveelheden borrelhapjes. Dat zorgde voor een supergezellige nazit: naar verluid zit de onstuimige WF Estria-middenvelder Bert Kroes nog steeds in kantine van UDI. WF Estria keerde met een voldaan gevoel terug naar Escharen en kan zich nu zelfverzekerd voorbereiden op de komende kraker tegen PSV uit Eindhoven.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties