Grave

Broer Ryan strandt in achtste finale

Vijfde plaats voor Nick Roelofs op EK BMX

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SARRIANS/GRAVE - In Frankrijk werd van vrijdag 13 tot en met zondag 15 juli het EK BMX gehouden. Nick en Ryan Roelofs uit Grave hadden zich hiervoor gekwalificeerd. Zij gingen dat weekend op Europees niveau de strijd aan met hun leeftijdsgenoten. Ryan in de klasse Boys 16 jaar, Nick bij de Men 17-24 jaar. Dit gebeurde op een volledig vernieuwde baan in Sarrians, nabij de Mont Ventoux.

Zaterdag 14 juli is het racedag. Ryan kwalificeert zich met drie vierde plaatsen voor de achtste finales. Daarin start hij prima, maar na een klein foutje op het tweede stuk valt hij terug naar de vijfde plek. Het lukt hem niet meer om met een verrassende move naar voren te komen. Daarom mag hij net niet door na de kwartfinale. Na de eerste teleurstelling overheerst toch een redelijk tevreden gevoel.

Extreme hitte
Nick plaatst zich voor de achtste finale met drie top-drienoteringen. In de extreme hitte van bijna 37 graden moet hij zijn race rijden. Hij wordt tweede achter wereldkampioen Kevin Spanninga en kwalificeert zich voor de kwartfinale, die hij ook probleemloos doorkomt. In een spannende strijd en met een beetje geluk komt hij als derde over de finish in de halve finale.
Er verschijnen acht talentvolle rijders aan de startstreep, allemaal bereid om te knokken voor de overwinning. Nick is een van de vijf Nederlandse finalisten. Wiel aan wiel schieten ze uit de starthokjes. De Graafse fietscrosser weet in de tweede bocht zijn vijfde plek veilig te stellen, maar verliest daardoor wel afstand op nummer vier. Hij probeert te versnellen, maar komt uiteindelijk als vijfde over de finishlijn. Een resultaat waar hij zeer blij mee is, want vorig jaar eindigde hij zesde.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties