Velp

FOTOREPORTAGE: SCV '58 kampioen na klinkende zege op Menos

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

VELP - Intense vreugde zondagmiddag op het sportpark van SCV '58 in Velp. De ploeg van de vertrekkende trainer Jan Schaap boekte onder het toeziend oog van ruim 250 toeschouwers een klinkende 6-0 zege op hekkensluiter Menos en sleepte daardoor overtuigend het kampioenschap in de vijfde klasse F in de wacht. Na afloop van de wedstrijd trokken de Velpse kampioenen op de 'platte kar' naar het oude raadhuis in Grave voor een huldiging op het bordes.

Ondanks de op papier makkelijke tegenstander in de kampioenswedstrijd -staartploeg Menos- was er vooraf toch de nodige spanning af te lezen op de gezichten van de spelers van SCV '58. Pascal van Thiel had in de tweede minuut echter het juiste recept tegen de Velpse nervositeit. Hij bezorgde de geel-blauwe brigade van trainer Jan Schaap namelijk een zeer snelle 1-0 voorsprong.

4-0 bij rust
Na deze vroege openingstreffer kregen de bezoekers echter nog een dot van een kans op de gelijkmaker. Maar oog in oog met de Velpse doelman Mike van Workum wist de spits van Menos niet te scoren. Nadat Tomas Raaijmakers in de 21e minuut met een geplaatste bal in de hoek de voorsprong van de thuisploeg verdubbelde, gooide de Velpse equipe alle schroom van zich af. Via Bart Bardoel, die een voorzet van Pascal van Thiel vol op de slof nam, en de tweede van de dag van Van Thiel zelf, liep SCV '58 tussen de 30e en 35e minuut uit naar een ruime 4-0 voorsprong.

Teun Jacobs
Na de theepauze beperkte Menos zich tot verdedigen en duurde het tot de 75e minuut voordat de vijfde Velpse goal op het scorebord kwam. Gavin Woesthoff rondde een voorzet van aanvoerder Teun Jacobs doeltreffend af. De teamkapitein zelf bepaalde de eindstand van de wedstrijd vijf minuten voor tijd op 6-0.

De klinkende overwinning betekende het eerste kampioenschap voor SCV '58 sinds dertig jaar en zorgde voor uitzinnige vreugde bij zowel de spelers als de vele trouwe supporters van de Velpse voetbaltrots.

Op zaterdag 1 juni besteedt weekblad Arena ruime aandacht aan het kampioenschap van SCV '58. Met veel foto's, reportages en interviews met onder anderen voorzitter Henk cuppen, trainer Jan Schaap en aanvoerder Teun Jacobs.  

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties