Velp

SCV '58-trainer Jan Schaap neemt afscheid met titel

‘Kampioen! Wat wil je nog méér?’

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

VELP - “Afscheid nemen met het kampioenschap! Wat wil je nog méér? Ik heb niets meer te wensen”, reageert SCV ’58-trainer Jan Schaap opgetogen na het laatste fluitsignaal in het duel van zijn ploeg tegen Menos.

“Ik ben blij dat we snel de 1-0 en 2-0 maakten. Dat gaf veel rust, want er zit toch altijd wat spanning op zo’n kampioenswedstrijd”, gaat de oefenmeester verder. “We hebben het eigenlijk het hele seizoen super gedaan. Prachtig om in dit dorp, met deze fantastische jongens, het kampioenschap mee te maken! We zijn twee jaar geleden met deze groep spelers begonnen en deze titel is natuurlijk een geweldige bekroning!”

Afscheid in stijl
Met het behalen van het kampioenschap met SCV ’58 neemt de 66-jarige Cuijkenaar na een carrière van 34 jaar in stijl afscheid van het trainersvak. Een imposante loopbaan leidde hem langs een groot aantal clubs in de wijde regio. Schaap begon in 1985 als hoofdtrainer bij Hapse Boys, waarmee hij twee kampioenschappen in de wacht sleepte. Daarna coachte hij achtereenvolgens Siol, SES Langenboom, Toxandria, De Zwaluw, Estria, JVC Cuijk 2, opnieuw SES, Montagnards, DSV, Constantia, UDI ’19 en SCV ’58. In totaal wist Schaap met zijn teams maar liefst zeven keer kampioen te worden.

‘Het is mooi geweest’
“Ik ga nergens meer als trainer aan de slag”, vertelt Jan. “Misschien ergens nog een keer voor een maandje, maar niet meer op permanente basis. Ik ben nu 66 en 34 jaar lang als trainer actief geweest. Ik zal het echt gaan missen, maar trainer zijn kost je zo’n twintig uur per week. Het is mooi geweest.”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties

DigikrantOok hier adverteren?

WeerLuister live naar L-FM


 

Agenda

 


Uw agendapunt hier?