Grave

Raketstart voor Jesse Smeets uit Grave in koningsklasse NK karten

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

MARIEMBOURG - Met twee raceoverwinningen kende karter Jesse Smeets afgelopen weekeinde een raketstart in het Nederlands kampioenschap Rotax Max. Op het circuit van Mariembourg denderde de 22-jarige Gravenaar zo naar een riante voorsprong in de tussenstand in de koningsklasse KZ2.

“Het was echt een heel goed weekend. Een superstart van het seizoen, het kan niet beter”, jubelde Jesse na afloop. “We hebben de maximale buit gepakt, dus beter kan niet.” Met zijn fenomenale dubbelslag op het Zuid-Belgische circuit kreeg hij loon naar werken. De afgelopen weken heeft hij samen met zijn team Hanssen Motorsport alles op alles gezet om top voor de dag te komen tijdens de eerste ronde van het NK.

'Hard gewerkt'
Dat Jesse op de goede weg was, bewees de snelle Brabander ruim twee weken geleden al tijdens de eerste ronde van de GK4 Kart Series. Daar snelde hij naar de derde plaats in het dagklassement. “Dat was een voorbereidingsweekend voor het NK”, legt hij uit. “We hebben daar wat verbeterpunten gevonden. Daarna hebben we veel getest en hard gewerkt om extra goed voorbereid te zijn voor het NK. Omdat we zo hard gewerkt hebben, was eigenlijk alles goed dit weekend.”
Jesse focust zich dit seizoen op het NK KZ2. “We moeten even afwachten wat er wel en niet doorgaat vanwege corona. Als er wedstrijden niet doorgaan, kan het zijn dat ik een wedstrijd rijd in het Duits kampioenschap of het EK.” Maar het NK is het kampioenschap dat telt voor Jesse. “Vorig jaar werd ik derde in het NK. Dit jaar gaan we vol voor het kampioenschap.”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties