Grave

Paarden- en Ponyvereniging ‘t Raamdal gaat 2021 goed van start

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Ondanks de Coronamaatregelen vinden er volop ontwikkelingen plaats op Ruitersportterrein ’t Raamdal aan de Beerschemaasweg in Escharen. Paarden- en Ponyvereniging ’t Raamdal is dit jaar goed van start gegaan met een toename van het aantal leden en mooie ontwikkelingen voor de boeg. Steeds meer ruitersporters weten de vereniging te vinden.

“Als vereniging verwelkomen wij leden uit de wijde regio”, geeft voorzitter Leon Verwaaij (foto) aan, “van Wilbertoord tot Wijchen en van Mook tot aan Volkel. Als vereniging hebben we ambitie. Wij staan niet stil. De paarden- en ponysport ontwikkelt hard. Dat betekent dat je als vereniging ook steeds in beweging moet blijven. Het is nu 10 jaar geleden dat we onze koers hebben bepaald. De leden hebben er flink de schouders onder gezet om een toekomstbestendige paardensportaccommodatie te ontwikkelen waar de paardensporter in de breedste zin van het woord welkom is. We willen een brede vereniging zijn, waar de gemeenschappelijke noemer ‘de passie voor het paard’ is en waar het gezellig is met elkaar. Op de 5,5 hectare aan ruitersportterrein is 10 jaar geleden een rijhal gebouwd. Daardoor kunnen onze leden het hele jaar met hun paard blijven rijden of mennen, ook tijdens de Lockdown. In de gecertificeerde rijhal ligt een hoogwaardige paardensportbodem, waar een ploeg vrijwilligers met structureel goed onderhoud zorgt dat onze leden altijd goed kunnen trainen. Ook op het buitenterrein zijn de handen flink uit de mouwen gestoken. Er zijn vaste hindernissen en natuurelementen aangelegd. De grasmat wordt intensief onderhouden, waardoor we met de jaarlijkse evenementen goed uit de voeten kunnen. Naast het ruitersportterrein werd in samenwerking met andere partijen meer dan 100 km ruiterroute gerealiseerd in de gemeente Cuijk, Mill en Sint Hubert en Grave. En tenslotte is met vrijwilligershanden een verhard parkeerterrein en springtuin aangelegd. Inmiddels zijn we dus gegroeid naar één van de grootste verenigingen in de regio met een kwalitatief goed aanbod aan paardensportfaciliteiten en -activiteiten.”

Samen met Stichting Hippisch Festijn Grave ontwikkelt PPV ‘t Raamdal door naar een vereniging met de grootste duurzame ruitersportaccommodatie in het Land van Cuijk. Zonnepanelen moeten gaan zorgen voor de stroomvoorziening, zodat de accommodatie energieneutraal wordt. En er wordt een kantine met uitzicht over het ruitersportterrein gerealiseerd, waar naast vergaderingen, theoretische instructie mogelijk is en die daarnaast multifunctioneel ingezet kan worden. Andere verenigingen, zoals bijvoorbeeld buurtverenigingen, de wandelsportvereniging en de volkstuinenvereniging kunnen dan nog beter terecht. Wat dat betreft wordt de samenwerking graag opgezocht. Daarnaast is er de wens om nieuwe outdoorrijbanen van hogere kwaliteit aan te leggen. Die kunnen dan niet alleen voor clubtrainingen gebruikt worden, maar ook tijdens de evenementen.

Voorzitter Verwaaij: “We hebben niet stilgezeten in Coronatijd, maar gaan juist volle kracht vooruit samen met onze leden, achterban en sponsors. Ook wij hopen dat de regelgeving weer snel wordt versoepeld zodat onze activiteiten ook weer toegankelijk zijn voor niet-leden en we iedereen weer kunnen verwelkomen bij onze vereniging en op onze accommodatie. Het zou mooi zijn als het Hippisch Festijn Grave dit jaar het weekend van 11, 12 en 13 juni weer in volle glorie georganiseerd kan worden. Tot die tijd is onze vereniging online te volgen.”

PPV ’t Raamdal is te volgen op www.facebook.com/PPVtRaamdal.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties