Grave

Wisse van Lamoen en Timo Arts verwennen benen na Vierdaagse

'Nu meters maken voor later'

Door Freddy Klooté

GRAVE - Ook op het stadhuis in Grave wordt de Arena goed gelezen. Voor hun werk als masseur na elke Vierdaagsedag werden Wisse van Lamoen en Timo Arts vorig jaar in de officiële tent op de Markt uitgenodigd. Wisse: “Daar zagen we van dichtbij de lopers voorbijkomen. In de tent ook wethouders, raadsleden en zelfs de burgemeester en de Commissaris van de Koning. Timo: “Ik wist niet goed hoe ik me in dit gezelschap moest gedragen. Het was heel onwennig. Blijkbaar zag burgemeester Roolvink dat en hij vroeg ons iets te vertellen over wat wij voor de lopers kunnen betekenen. Ook Commissaris van de Koning, meneer van de Donk was in ons verhaal geïnteresseerd. We voelden ons meteen op ons gemak”. Beide mannen vinden het nog steeds “een superleuke ervaring”.

Wisse (links) en Timo.

Drie jaar geleden klopten ze voor het eerst aan de deur van de Arena. Ze hadden iets leuks voor Grave en de Vierdaagse bedacht. Ze moesten het allemaal nog goed op papier zetten en zorgen dat het goed geregeld was. Ik raakte in de ban van deze jeugdige studenten, die naast hun studie ook nog zoveel mogelijk de handen uit de mouwen staken. Het eerste jaar werd een succes. Zowel met de massages na de Vierdaagsedagen, als op school. Wisse: “We vonden het goed aansluiten op onze opleiding tot fysiotherapeut. Op allerlei gebied was het een mooi leerproces. De omgang met mensen en de massages. We waren natuurlijk ook heel benieuwd naar de reacties”. “Die waren heel positief en enthousiast. We leerden van de praktische verbeterpunten en besloten om er mee verder te gaan”.

Ook vorig jaar werd het een succes. Ze moesten zelfs nog een collega van school te hulp roepen. Timo: “We merkten zelf hoe onze vaardigheden steeds groter werden. Ook ons netwerk was gegroeid. En weer deden we nieuwe ervaringen op. Vooral de diversiteit aan verhalen van de cliënten waren goud waard. We leerden van “de snelwandelaar” en de loper die het “knetterzwaar” vond over belastbaarheid”.

Wisse en Timo waren ook sociaal op diverse fronten bezig om hun skills te vergroten. Wisse was een paar jaar hersteltrainer bij Estria en Tim deed hetzelfde bij het Zeelandse Festilent. Ze gaven fitnesslessen en begeleidden mensen op de sportschool. Ze sporten ook zelf heel wat, al heeft de één er soms meer tijd voor dan de ander. Wisse: “Je moet op dit gebied doen wat je leuk vindt. Meters maken voor later”.

En nu zijn ze bijna klaar. Met de voorbereidingen voor hun nieuwe Massage4Daagse op een nieuwe plek en met hun afstuderen. Over niet al te lange tijd kunnen ze echt in de praktijk aan de slag. Wisse: “Maar dit werk blijf ik zeker doen. Iedereen heeft zo’n positieve respons. Ook om te zien dat het werkt wat je doet”.

Massage4Vierdaagse 2018
“Laat ik beginnen met te vertellen dat onze werkplek is gewijzigd. Dankzij de medewerking van directeur William van den Berg van basisschool Hartenaas mogen we daar op school ons massagewerk doen. Voor diegenen die het adres nog niet kennen, Hartenaas ligt aan de Stoofweg nummer 2. Pal naast het Merletcollege. We hebben daar een prachtige ruimte om van 17 juli tot en met 20 juli tussen 15.00 en 21.30 uur onze cliënten een ontspannende en herstellende massage te geven, zodat ze de volgende dag weer fluitend van start kunnen gaan”, vertelt Timo. Wisse: “Mensen kunnen nu al contact met ons opnemen, zodat ze ook hun favoriete tijd kunnen opgeven. Daarvoor geldt dat wie het eerste zich aanmeldt ook die tijd kan komen. Er zijn nu al aanmeldingen binnen, dus wacht niet tot vlak voor de start van de Vierdaagse. Je kunt ons bellen. Wisse op 06-4041863 en Timo op 06-4318527. Ook mailen is prima. Dat kan naar massage4daagsegrave@gmail.com.“
De prijs voor één massage van 20 minuten bedraagt 15 euro. Je kunt ook een 4-rittenkaart aanschaffen voor 50 euro.

Wisse en Timo hebben hun eerste levensdoel bijna bereikt. Dankzij de vele meters die ze al hebben gemaakt, zijn ze binnenkort afgestudeerd fysiotherapeut. Hun naamsbekendheid reikt inmiddels tot buiten de stadsgrenzen van Grave. Ze zijn nog steeds enorm enthousiast en zorgen goed voor zichzelf. Met sport en gezonde voeding. De afgelopen drie jaar hebben we twee jongens zien groeien tot mannen.

Ze hebben nog één wens. Een week of zo vóór de Vierdaagse worden alle Graafse wandelaars op het Graafse stadhuis ontvangen. Wisse: “Daar zouden Timo en ik graag wat willen vertellen over het lopen. Over krachten en spieren. Over belasting en overbelasting. Als de burgemeester of één van de wethouders dit lezen: “We zijn beschikbaar voor die bijeenkomst”.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties