Grave

Meer sport en bewegen in Brabant

Door Do

SSNB staat voor Stichting Sportservice Noord-Brabant. Deze stichting werkt samen met bijvoorbeeld gemeentes, sportverenigingen, onderwijs, zorg & welzijn en het bedrijfsleven om zoveel mogelijk mensen aan het sporten en bewegen te krijgen en op die manier een gezond Brabant te krijgen en te houden.

Gemeente Grave
Ook in de gemeente Grave wordt gewerkt aan meer sport en bewegen. Sport wordt gezien als een integraal onderdeel van het Sociaal Domein, zo vertelde wethouder Rick Joosten recentelijk. Hierbij is de hulp ingeschakeld van SSNB. Het doel is om zoveel mogelijk mensen aan het sporten en aan het bewegen te krijgen door de sport- en beweeginfrastructuur zo laagdrempelig mogelijk te maken. Meer mensen moeten gestimuleerd worden om mee te doen. Dat kan op verschillende manieren. De komende tijd zal daarom gewerkt worden aan plannen waarmee de gemeente Grave in beweging gaat komen. Een reden voor dit initiatief is het Nationaal Sportakkoord dat vorig jaar is afgesloten. Hierin is bepaald dat de overheid de komende jaren in samenwerking met diverse partijen het sporten en bewegen wil bevorderen. Ook in de provincie Brabant.

Sport en bewegen maakt en houdt gezond
Onderzoek laat zien dat regelmatig bewegen een positieve invloed heeft op geest en lichaam. Overgewicht, maar ook depressies, kunnen door sport positief beïnvloed worden. Dit weten we natuurlijk allemaal allang, maar toch lijkt er voor veel mensen een hoge drempel te zijn voordat ze daadwerkelijk 'aan de slag' te gaan.

Sporten betekent echter niet dat je naar de sportschool moet of lid moet worden van een sportvereniging. Een half uur wandelen per dag heeft bijvoorbeeld al een positief effect. Wie wat fanatieker aan zijn of haar conditie wil werken, en toch liever thuis blijft, kan overwegen om de sportschool 'in huis te halen' door bijvoorbeeld de aanschaf van een crosstrainer, een populair fitnessapparaat. Een crosstrainer biedt een eenvoudige en zeer effectieve training waarmee je professioneel kunt trainen zonder van huis te hoeven gaan. De aanschaf van zo'n apparaat hoeft helemaal niet zo'n grote kostenpost te zijn, zoals op FITFORBEACH te lezen is: 'Er zijn veel verschillende soorten crosstrainers op de markt. Het is belangrijk om te weten wat voor soort machine je nodig hebt, zonder meteen de hoofdprijs te hoeven betalen.'

Fun en sociaal
Behalve het gezondheideffect van (meer) sport en bewegen is er ook een bijkomend, en zeker niet onbelangrijk, bijeffect van sport, namelijk de gezelligheidvan het samen met anderen sportief bezig te zijn. Ook dit is een reden voor SSNB om sport en bewegen actief te stimuleren. Sport is een belangrijk bindmiddel geworden in onze huidige, vaak zeer individueel ingestelde, maatschappij: het brengt mensen bij elkaar.

De voordelen van sport en bewegen op een rijtje:
· Sport verhoogt de stofwisseling (waardoor je kunt afvallen of op gewicht kunt blijven)
· Sport houdt/maakt de spieren en gewrichten soepel (belangrijk voor 'zittende' beroepen)
· Sport verbetert de conditie van hart en bloedvaten
· Sport heeft een gunstig effect op bepaalde chronische ziektes, zoals Diabetes
· Sport zorgt dat je beter slaapt
· Sport vermindert stress door verlaging van stresshormonen
· Sport is gezellig en leuk

Kortom, beste Brabanders, ga sporten!

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties