Grave

Shaolin Kempo Hsinshih Flying Dragon Grave bestaat 40 jaar

'Medaillekansen voor Graafse WK-deelnemers'

Door Freddy Klooté

GRAVE - Van 24 tot 30 april wordt het wereldkampioenschap Kempo in het Portugese Albufeira gehouden. Op de mat verschijnen in de diverse gewichtsklassen ook vier Graafse deelnemers. Begeleid door René Hegeraat en Remco Mulder, de coaches. Inmiddels succesvolle coaches van Jan Horn, Bianca van den Dikkenberg, Rik van Dijk en Geert Cornelissen.

Het Graafse team.

Drie jaar geleden besloot de leiding van de Graafse Kempovereniging dat het tijd werd om de krachten te meten met Kempoka’s uit heel Nederland. De eerste deelname aan het NK verliep als een mooie droom. Jan Horn werd kampioen. Bianca van den Dikkenberg haalde zilver en Michiel van Rijn ging met brons naar huis. Een ongekende goede start. In november 2015 werd het nog eens dunnetjes overgedaan op de NK: Goud voor Jan, goud voor Bianca, zilver voor Rein van Zoggel en Julia Harting en brons voor Michiel, Rik van Dijk en Steven Harting. Daarna reisde Jan Horn af naar Roemenië, waar Kempo een grote sport is en wedstrijden daar live op tv worden uitgezonden. De kijkers zagen de tot dan toe onbekende Nederlander en Gravenaar Jan Horn als derde op het podium verschijnen. Alweer een fantastische prestatie van Flying Dragon zoals de naam van de Graafse afdeling luidt. Een club met inmiddels 50 leden, die dit jaar zijn 40e verjaardag viert.

Voorbereiding op WK
De Gravenaren, bijeen in de woonkamer van coach René Hegeraat, hebben er alle vertrouwen in. Jan Horn (17): “Ook bij het NK in november vorig jaar ging het weer super voor ons. Ik werd voor de derde keer op rij Nederlands kampioen in de klasse + 85 kg. Geert werd bij senioren kampioen. Hij is 53 jaar en ik vind zijn prestatie buitengewoon. Bianca, Guido, Steven en Michiel haalden zilver. We gaan steeds vooruit in onze ontwikkeling en ervaring. Na het NK ben ik nog meer gaan trainen. Voor meer conditie heb ik ook veel karate gedaan. Ik train daar met Europese en Wereldkampioenen. Verder doe ik twee keer per week krachttraining en twee keer techniektraining. Ik leef me uit bij de training op de boksbal. Ik moet wel wat op mijn dieet gaan letten. Op dit moment zit ik al over de 90 kg. Ik drink 3.8 liter water per dag en verorber 4000 calorieën. Ik eet veel eiwitten. Voor mijn spieren. Na mijn derde plaats op het WK van vorig jaar weet ik wat me te wachten staat”.

Bianca van den Dikkenberg (17) zit, net als Jan Horn, in de vijfde klas van het VWO: “In dezelfde klas ook nog. Ik ben vijf jaar geleden met Kempo begonnen”. Beide coaches vinden haar een talent dat nog steeds aan het groeien is. “Na twee tweede plaatsen en een eerst plaats bij het NK ben ik blij om naar het WK te mogen. Ik heb geen idee wat me te wachten staat. Ik train twee keer per week en volg daarnaast nog extra training bij coach Remco Mulder, waarbij techniek en tactiek centraal staan. Verder loop ik veel en hard, maar dat doe ik ook om fitter in het leven te staan”. Geert Cornelissen (53) doet al 25 jaar aan Kempo: “Ik heb een aantal jaren wat kalmer aan gedaan omdat ik natuurlijk ook moest werken. Sinds ik mijn eigen bedrijf heb, train ik weer wat meer. Sinds drie jaar doe ik mee in de Seniorenklasse. Daar vecht ik tegen “jongelingen” van eind dertig en in de veertig. Af en toe kom ik ook een leeftijdsgenoot tegen. Het Nederlands Kampioenschap vorig jaar vond ik geweldig om mee te mogen maken en op de hoogste trede te staan. Wat ik in Albufeira mag verwachten? Ik heb geen flauw idee. Ik train er nu wel hard voor. Twee maal per week en nog extra conditietrainingen”. Rik van Dijk (17) is via het scholenprogramma Sjors Sportief bij het Kempo gekomen. Sinds vier jaar traint hij wat intensiever: “Daardoor heb ik best wat sprongen kunnen maken. Ik heb een bronzen NK-medaille op zak. Werd bij de laatste NK vierde, maar kwam door een gunstige loting toch in de WK-ploeg terecht. Ik vecht in Portugal in een lage gewichtsklasse”.

Sponsoren gezocht
René en Remco zijn beiden al vijftien jaar coach bij “Flying Dragon”. Ze trainen in een Dojo (zaal) van het Dorpshuis in Escharen. René: “We vechten in de semi-contactklassen. Dat betekent dat je de ander wel mag aanraken, maar niet bijvoorbeeld knock-out mag slaan. Discipline is een belangrijk onderdeel van Kempo. Dat geldt voor het gedrag in de Dojo, maar ook voor je gedrag buiten de sport. Daar geldt dat ieder gevecht dat je niet hebt, hebt gewonnen. We hebben voor het komende WK een prachtgroep bij elkaar”. Remco: “We zijn alleen nog op zoek naar sponsoren. Alles wat we uitgeven om in Portugal te komen en daar te slapen en te eten, moeten we zelf betalen. Daarom zoeken we particulieren die willen sponsoren. Bij een donatie van 20 euro mag je één maand gratis meetrainen. Bij een donatie van 50 euro mag je dat drie maanden doen. Voor bedrijven hebben we ook iets speciaals. Bij een donatie van 250 euro geven we, als tegenprestatie, een demonstratie, een workshop of een teambuildingsessie cadeau. René: “Ook wethouder Jeroen Joon van de gemeente Grave heeft beloofd contact met me op te nemen”.

Wie wil sponsoren, en daarmee het Kempo in Nederland vanuit Grave op een nog hoger niveau te tillen kan dit doen via de doneersite: www.doneeractie.nl/flying-dragon-wk-kempo-2017/-1294 
De website van Flying Dragon is te vinden op www.flyingdragon.nl. Arena houdt u op de hoogte van de bereikte resultaten op het wereldkampioenschap Kempo 2017.

Kampioen Jan Horn.

Kampioen Bianca van den Dikkenberg.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties

Dagboek Diala en Enas