Grave

Jongere broer Ryan breekt kaak na onfortuinlijke crash

Knappe zesde plek op EK BMX voor Nick Roelofs uit Grave

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

GRAVE - Juli is voor BMX'ers de maand dat de prijzen verdeeld worden. Hiervoor trainen ze het hele jaar door. Gravenaar Nick Roelofs (18) beoefent deze snelle fietssport al ruim veertien jaar. Dit doet hij niet onverdienstelijk. Samen met zijn broer Ryan en vader Marton reist hij door heel Europa om aan wedstrijden deel te nemen. In de tweede week van juli stond het EK BMX op het programma in het Franse Bordeaux.

De wedstrijden vonden plaats in het centrum van Bordeaux op Place des Quinconces, waar de beste BMX'ers uit geheel Europa met elkaar de strijd aan gingen in diverse klasses, verdeeld over drie racedagen. Nick kwam uit in de klasse Men 17-24 jaar. Dat is de amateurklasse waarbij de fietsers vaak kiezen om hun maatschappelijke carrière te combineren met de sport. Zo volgt Nick de HBO-opleiding Werktuigbouwkunde. Een pittige combi, want elke dag moet er flink geleerd worden en hard getraind. Toch weet hij er op beide vlakken alles uit te halen.

Serieus gestreden
Met die instelling stond hij afgelopen zondag 16 juli aan de start tijdens het Europees kampioenschap. Omdat het BMX is, kan het alle kanten op gaan. Nicks doel was duidelijk: de manches overleven. In zijn klasse werd hard gereden en serieus gestreden om een finaleplaats te bemachtigen.
Met drie solide manches wist Nick zich te plaatsen voor de achtste finale. Met een mooie derde plek bemachtigde hij een plekje in de kwartfinale. Daarin pakte hij de winst. In de halve finale volgde een felle strijd. Een mindere start gooide roet in het eten. Vanaf plek zes profiteerde hij in de laatste bocht optimaal van het gevecht tussen nummer vier en vijf. Door als vierde te eindigen won hij een startbewijs voor de finale.
In de zinderende hitte van 33 graden maakte Nick zich op voor zijn laatste rondje van de dag. Hij startte vanaf plek zeven. Het veld zat compact in elkaar, waardoor er weinig ruimte was. Uiteindelijk kwam hij als zesde over de finish. Een prima prestatie in een zeer sterk deelnemersveld. Hij keerde dan ook tevreden naar huis.

Pech
Jongere broer Ryan was minder fortuinlijk in Bordeau. Hij kwam uit in de klasse Boys 15 jaar. Een vervelende crash in de eerste manche maakte meteen een eind aan al zijn hoop voor een mooie prestatie op het EK. Het gevolg van de val was namelijk een gebroken kaak en een kin die moest worden gehecht. Dergelijke crashes zijn onlosmakelijk verbonden met deze snelle en technische tak van fietssport, met vaak snelheden van ruim 50 kilometer per uur.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen

Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties

DigikrantOok hier adverteren?

POLL

Op welke partij stemt u bij de Landerdse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 1042 keer gestemd.

Op welke partij stemt u bij de Graafse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 687 keer gestemd.

Weer


 

Agenda

 


Uw agendapunt hier?