Grave

'Op mijn 24ste wil ik mijn debuut in Oranje maken'

Kick Hendriks (9) van EGS’20 naar PSV:'Al twee keer van Ajax gewonnen'

Door Freddy Klooté

GRAVE - Kick Hendriks komt binnen. Fris gedoucht, haren netjes gekamd. Net terug uit Eindhoven. “We hebben onze eerste competitiewedstrijd gewonnen. Met 9-7. Eén keer gescoord. Tegen Ajax. Dat was dus een goed begin”. Als hij mijn verbaasde gezicht ziet lacht hij van oor tot oor. “Vorige week hebben we ook al tegen Ajax gespeeld. In Amsterdam. Toen was het een oefenwedstrijd. En ook gewonnen. Met 5-7”. Het gaat goed met de jonge Graafse PSV'er. Want zo mag hij zich nu noemen.

Kick Hendriks is in 2010 geboren in het CWZ in Nijmegen. Snel weer naar Grave gegaan. Zit nu in groep 7 van basisschool Hartenaas: “Bij juf Manon. Bij mama schopte ik al vroeg in haar buik. Dus dat werd voetballen. Op mijn vierde ben ik echt begonnen. Bij Estria, want daar speelde ook oom Ivo (Rossen). Eerst bij de mini’s, dan JO7, JO8, JO9 en JO10. En toen kwam PSV”. Papa Michael: “Bij PSV hebben ze de jongste jeugd verdeeld in regionale groepen. Fundamenten noemen ze dat. Een scout uit Uden ontdekte Kick en nog een jongen van Estria, Abe Reffeltrath. Kick zit nu bij het Fundament Nijmegen, ze spelen op het veld van SV Orion”.

'Meteen geselecteerd'
PSV stuurde Kick een brief: “Ze waren twee keer bij me wezen kijken en ik werd uitgenodigd voor 3 trainingen. Ik werd daarna meteen geselecteerd. Hoefde geen oefenwedstrijden meer te spelen. Nu ben ik dus officieel speler van PSV”.

330 gram groente
“Natuurlijk eerst naar Hartenaas. Na schooltijd eerst uitrusten. Dan warm eten. Daar moet 330 gram groente bij zitten. Ik lust graag spinazie. Dan naar PSV bij Orion. Ik word gebracht door papa, ouders van een vriendje of opa Peter of opa Hans. Tussen vier en half zeven is de training. Het eerste half uur mogen we zelf kiezen. We doen dan dingen waar we nog niet zo goed in zijn. Ik train dan met mijn rechterbeen en het over mijn schouder kijken. Dan gaan we er echt tegenaan. Eén keer per week doen we eerst een andere sport zoals handbal, korfbal of rugby. Daarna nog een half uur passen, afwerken en 1-tegen-1. We sluiten af met een partijtje voetbal. Acties maken en scoren vinden ze wel goed, en vooral ook het samenspelen. Dit doen we drie keer per week. Eén keer in de maand is dat vier keer per week. Als ik thuiskom mag ik nog wat eten. Of ik nog tijd voor iets anders heb? Ja hoor. Jachtseizoen spelen, gezelschapsspelletjes en op de iPad van school spelen. Verder ga ik op tijd naar bed en zorg ik dat ik ook best veel buiten speel”. Ook op school doet Kick het goed. Hij vindt het leuk op Hartenaas.

'Twee keer gescoord'
Zoals eerder gezegd is de eerste wedstrijd in de nieuwe competitie van Ajax gewonnen. Kick: “We spelen dit seizoen tegen Ajax, ADO, Feyenoord, AZ, Sparta, Emmen en FC Utrecht. Ik denk dat we het nog best moeilijk gaan krijgen. Maar tegen Emmen hebben we al vriendschappelijk gespeeld en met 30-3 gewonnen. Toen heb ik twee keer gescoord”.
Kick straalt bij de herinnering. Het Fundament PSV bestaat uit 40 kinderen, van wie er 20 in de competitie mogen spelen. Kick is er nog steeds bij. “Mijn sterke kanten zijn het inzicht in het voetbal, altijd door blijven gaan, ook na een achterstand, passes en vrij lopen”.

Feyenoord
De bijna 10-jarige Kick Hendriks weet precies wat hij wil: “Ik wil heel graag profvoetballer worden. Daar ga ik voor. Als ik 15 ben dan hoop ik dat ik nog bij PSV speel. Op mijn achttiende hoop ik in het eerste te debuteren. Als ik 20 ben wil ik op het middenveld bij Feijenoord spelen”.

En eh…Oranje? Kick kijkt me met zijn staalblauwe ogen aan en zegt, zonder met die ogen te knipperen: “Op mijn 24ste wil ik mijn debuut in Oranje maken”.Feyenoord is het familievirus van de familie van mama Rossen. Daar is ook de jonge Kick mee besmet. Hij heeft ook het linkerbeen van oom Ivo. En hij heeft, net als alle andere leeftijdgenoten, zijn idolen. “Mijn Nederlandse favoriet is Berghuis, mijn club die weet je al, dat is natuurlijk Feyenoord. Mijn favoriete trainer is Dick Advocaat. De beste speler van de wereld is Messi”.

Heerlijk, een middagje luisteren naar de idealen van een 10-jarige. Om te horen wat die er allemaal voor over heeft. Een leven met regels. 330 gram groente per dag. Kick Hendriks, onthoud die naam. Een doorzetter.

Kick in actie namens EGS. (foto: Matt Gerrits)

Kick in actie namens EGS. (foto: Matt Gerrits)

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties