Grave

Twee zeges voor Graafse coureur

Jesse Smeets slaat dubbelslag in NK karting

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SPA - Na een dubbel programma van het Nederlands kampioenschap karten verliet Hanssen Motorsport zondag met een voldaan gevoel het circuit van Spa. Het team had zaterdag 10 juli tijdens de derde ronde van het NK de nummer één en twee afgeleverd in de koningsklasse KZ2. Een dag later was het resultaat zelfs nog beter. Tijdens de vierde ronde bezette het team het volledige podium. Jesse Smeets uit Grave was de grote winnaar. Hij won beide wedstrijden en breidde daarmee zijn voorsprong in het Nederlands kampioenschap verder uit.

Jesse Smeets racet naar twee overwinningen. (foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl)

Na vorig jaar, waarin er door corona maar amper werd geracet, is 2021 voor teameigenaar Joey Hanssen het eerste volledige seizoen dat hij zijn eigen team runt. Dat is een behoorlijke uitdaging, zo heeft hij ervaren. “Je moet het allemaal goed kunnen overbrengen naar de rijders en dat gaat niet allemaal in één keer. Alles heeft tijd nodig. Dat begrijpen de jongens gelukkig goed.”
Nog niet zo lang geleden pakte hij in de KZ2-klasse zelf nog de ene na de andere Nederlandse titel. Nu moet hij van de zijlijn toekijken. “Ik vind het zenuwslopender om te kijken dan zelf te racen", vervolgt hij. "Je wil vanaf dag één podiumplaatsen halen. Met trainen kun je wel goede dagen hebben dat de jongens het snelste zijn, maar in de race moeten ze het dan nog afmaken.”

'Gaatje slaan'
Dat deden ze afgelopen weekeinde op overtuigende wijze, van wie Jesse dus de beste zaken deed. “Dit was een heel goed weekend voor het kampioenschap”, stelt de Gravenaar. “Zaterdag was voor mij de moeilijkste dag. Ik kwam een beetje snelheid tekort. In de finale viel gelukkig alles mijn kant op en kon ik een van mijn directe concurrenten inhalen en een gaatje slaan.”
Op zondag in de prefinale deed Jesse het nog eens dunnetjes over. Hij denderde naar een voorsprong van 4,5 seconden op de nummer twee, zijn teamgenoot Jeffrey Fikse. En in de finale was die voorsprong twee seconden. Jesse: “Dat we met het team zondag een één-twee-drie hebben gescoord, laat wel zien hoe goed we het voor elkaar hebben. We gebruiken elkaars data en kunnen zo verschillende afstellingen testen. Ik ben goed op weg naar wat ik wil: mijn eerste Nederlandse titel in de KZ."

Vijf podiumplekken in twee wedstrijden voor Hansen Motorsport. (foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl)

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties