Grave

Succesformule hart for her viert éénjarig bestaan in Grave

'Het geeft je zóveel energie'

Door Freddy Klooté

GRAVE - Een mevrouw is klaar met haar rondje langs de toestellen. Ze komt bij me aan tafel zitten om nog even een glaasje water met wat lekkers erin te drinken: “Ik vind het fijn om hier te sporten. Het wisselen van toestel geeft weer andere oefeningen. Om de 40 seconden heb ik een andere oefening. Hoe hard ik sport heb ik in eigen hand. Als het kan wil ik wel iedere dag komen en je kunt zo lang bezig zijn als je wilt. Ik kom gewoon voor mezelf, en het is ook wel fijn dat er alleen vrouwen zijn. Het belangrijkste is dat het me zoveel energie geeft en dat ik kan sporten in een prettige omgeving. Zo, ik kan er weer tegen voor vandaag”.

Marcia van Zwam.

“We vieren dit jaar het eenjarig succes”, vertelt een enthousiaste Marcia van Zwam. Ze startte vorig jaar met haar “hart for her” in het pand dat vroeger van haar ouders is geweest. “Dat voelde als weer thuiskomen”, zei Marcia vorig jaar aan Arena, toen ze eigenlijk nog niet wist of de formule die ze had gekozen wel aan zou slaan.

Wat fijn was geweest was dat de hele familie mee had geholpen om alles zo keurig voor elkaar te kunnen krijgen: “Het is een spannend maar mooi jaar geweest. Veel vrouwen vinden al de weg naar “hart for her”. Ik merk hoe prettig ze het ervaren om in deze omgeving af te vallen, fitter en soepeler te worden. Om aan hun figuur te werken door middel van een circuittraining. Ook de persoonlijke begeleiding wordt zeer op prijs gesteld. De oefeningen zijn voor iedereen haalbaar en geschikt voor alle leeftijden. Het is sporten op maat. Voor wie meer wil, hebben we een poweruurtje op dinsdagavond. Belangrijk is dat iedere vrouw haar eigen doel heeft. Dat maakt het persoonlijk en toch in groepsverband. Vrouwen gaan stralen. Leven op en krijgen meer zelfvertrouwen”.

Het concept is anders dan bij de meeste sportscholen. Marcia: “We werken met hydraulische apparatuur, je werkt met je eigen weerstand. Iedere 7 minuten is er een hartcontrole. Je kunt 2 of 3 rondjes van ongeveer tien minuten langs het circuit doen. Per apparaat komen meerdere spiergroepen aan bod. Alles wordt afgewisseld met lichte conditionele oefeningen om een intervaleffect te krijgen”. Het aantal vrouwen dat komt sporten is dusdanig gegroeid dat schoonzus Sabine van Zwam meehelpt. Marcia en Sabine hebben hetzelfde enthousiasme en de drive om er iets goeds van te maken. Ze hebben vaak overleg over allerlei zaken en bespreken dan wat anders of nog beter kan.

1 april 2017
Omdat de opening op 1 april 2017 plaatsvond, is er ook dit jaar extra aandacht rond deze datum. Marcia: “Allereerst hebben we de hele week na Pasen voor de leden iets lekkers klaarstaan. Verder hebben we een speciale aanbieding. Bel dinsdag 3 april voor het boeken van een gratis proefles en sport in april 2018 gratis bij het afsluiten van een jaarabonnement. Bovendien wil ik nog aandacht vragen voor een nieuwe workshop/masterclass op dinsdag 24 april aanstaande. “Masterclass Sweet Control – krijg grip op je lijf”. Meer informatie hierover vind je op onze website www.hartforher.nl, vestiging Grave.
Je merkt het aan alles. “hart for her” is springlevend. Er is individuele zorg voor iedere deelnemer. Er is ook individuele vrijheid om het zodanig voor jezelf in te richten dat je je er prettig bij voelt.

Een mevrouw schrijft: “Ik wilde meer doen dan alleen wandelen of fietsen. Ik zocht ook spierversterkende oefeningen. Ik vind het fijn om dit bij “hart for her” te doen omdat je dan samen met andere vrouwen aan het sporten bent. Thuis, alleen, komt het er vaak niet van. En het gevoel dat je na slechts een half uur sporten toch veel gedaan hebt is heel prettig”.
Een ander schrijft: “Voor en door vrouwen. Goede begeleiding. Respect voor iedereen. Iedereen is even waardevol, belangrijk. Er worden regelmatig relevante workshops gegeven door gediplomeerden van buitenaf. Elke zes weken is er een weegmoment. Je voelt heel snel resultaat door bijvoorbeeld meer energie”.
“hart for her” is na één jaar al een begrip in Grave geworden.

De openingstijden: maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 12 uur en van 16.30 tot 20 uur. Op vrijdag van 8.30 tot 12 uur. Voor meer info: marcia@hartforher.nl of 06-28752444.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties