Grave

'Help, trainer(s) gezocht'

Gymnastiekvereniging Atletica Grave bestaat 50 jaar

Door Freddy Klooté

GRAVE - Over het gouden jubileum van Atletica hebben Nicole van Veelen-Gerrits en Nienke van den Berg, beiden bestuurslid nog niet nagedacht. Alle aandacht is gericht op één groot item. Een trainer. Of meerdere. Ondanks een wat rommelige tijd die het tweetal achter de rug heeft, met veranderingen binnen het bestuur en het wegvallen van de hoofdtrainster, kunnen ze nog steeds met groot enthousiasme over “hun” clubje praten. Zijn ze er best trots op. Een cadeau voor het 50-jarig jubileum weten ze al: een trainer.

Nienke van den Berg (links) en Nicole van Veelen-Gerrits

Gymnastiekvereniging Atletica is op 23 juni 1968 opgericht. De vereniging telt momenteel 120 leden. Nicole: “Al vanaf drie jaar kunnen kinderen bij ons terecht voor een speelse kennismaking met turnen. Naast het recreatieturnen hebben we een talentvolle springgroep, die jaarlijks aan enkele wedstrijden meedoet. We zijn lid van de KNGU, afdeling Zuid. Dat betekent dat we ongeveer twee keer per seizoen een reisje maken naar een plaats in het zuiden van Nederland, waar springwedstrijden worden gehouden. Ik vertelde al over de recreantengroep. Daarbij komen bijna alle vormen van turnen aan bod. Het is een enthousiaste groep kinderen die zelden een training zullen overslaan. Uit deze groep worden springers geselecteerd door de trainers van de springgroep”.
De kleutergroep. Nienke: “Deze groep is bestemd voor kinderen vanaf 3 tot 5 jaar. Lekker klimmen, klauteren, hollen, rennen. Gezond bezig zijn op een leuke en vormende manier. Het stimuleren van de motorische ontwikkeling staat centraal. Onder leiding van een trainer. Ze trainen in de gymzaal aan de Stadhouderslaan op zaterdag van 9 tot 10 uur”.

De recreantengroep. Nicole: “Deze groep is voor kinderen vanaf vijf jaar. Het blijft een speelse manier om kennis te maken met balanceren, duikelen, zwaaien, rollen, klimmen en klauteren. Er wordt “gewerkt” op trampoline, pegasus, turngordel, brug, ringen, lange mat en een combinatie van de diverse toestellen”. We hebben zeven verschillende groepen voor verschillende leeftijden. Er is zelfs een speciale groep voor de 12-plussers. Ook deze lessen worden op verschillende tijden in de gymzaal Stadhouderslaan gegeven.

De springgroep: Nienke: “De kinderen uit deze groep vormen dus een selectie uit de recreantengroep. Er zijn overigens altijd wel kinderen die zowel de recreantengroep als de springgroep volgen. We bereiden in deze groep de kinderen voor op de wedstrijden. Alle springonderdelen komen aan bod. Lange mat, trampoline, kast, pegasus, tafel, plank, tumblingbaan en combinaties hiervan. Een schuimbak ontbreekt nog. Die staat met stip bovenaan bij de materialen op ons verlanglijstje. Deze kinderen krijgen twee keer per week les in de Lacosporthal of in de gymzaal Stadhouderslaan. Voor de wedstrijden hebben we teams van zes kinderen. Hun gezamenlijk behaalde punten worden bij elkaar opgeteld en dan zien en horen we of we in de prijzen zijn gevallen. Het mooie van onze club is de sociale samenhang. De winst van een beker wordt gezamenlijk gevierd. Ook als er net niet gewonnen is, wordt dat samen gedeeld”.

Kom op, trainers
Zowel Nienke als Nicole kan het wel van de daken schreeuwen: “Alstublieft trainers. Help ons uit de nood”. Nicole: “Onze hoofdtrainster gaat dus weg. De overgebleven assistenten zijn nog te jong om een groep te leiden. We zoeken een nieuwe hoofdtrainer voor 12 uur per week. De betaling gaat per uur. Naarmate de accommodatie dat toelaat kan de trainer zelf zijn/haar uren vaststellen. De gewenste opleiding is CIOS, of een gelijkwaardige opleiding bij bijvoorbeeld Sport en Bewegen. Sportdocent 2e graads? Graag. Kom maar op. En we willen zo graag zo snel mogelijk over die trainers kunnen beschikken. Ons turnseizoen loopt van september tot en met juni. Trainers met belangstelling: denk er niet langer over na en bel Nicole op 06-5056 5855. Je komt terecht bij een supergezellige vereniging”.

Bewegen en sociaal aspect
Beide dames zijn in hun dagelijks leven met mensen bezig. Nienke met basisschoolleerlingen, Nicole met mensen met een beperking. Zij begrijpen het belang van het sociaal aspect van samen bezig zijn in een vereniging. “We vieren ons samenzijn”, zegt Nicole. “We hebben, naast het turnen ook andere activiteiten die het sociale aspect bevorderen. Denk maar aan de Kampdagen, de Pietengym, de clubkampioenschappen. Maar ook de vriendschappen die er ontstaan. Echt, het is een gouden club. Vijftig jaar en nog steeds jong. Een club waar Grave trots op mag zijn. We doen trouwens ook mee aan het programma Sjors Sportief”.

Dat bewegen gezond is hoeft geen verder betoog. Om dat in een leuke club te doen maakt het nog beter. Nienke: “Je doet het alleen, je maakt samen, wie je als club bent. Als ik ter afsluiting aan Nienke en Nicole vraag wat voor club ze dan zijn, wordt er weer in duo geroepen: “Een club die trainers zoekt”.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties