Grave

GVV'57 wint thuis derby tegen SCV'58

Door Joeri Nuijen

GRAVE - GVV'57 speelde zondag 9 april de derby tegen gemeentegenoot SCV'58 uit Velp. Voor de winterstop speelden de Gravenaren in de slotfase van het duel met de Velpenaren nog gelijk, ondanks een 0-2 voorsprong van de Gravenaren. GVV'57 had na de flater van 8-2 ook wel iets recht te zetten voor de trouwe supporters en startte dus vol goede moed tegen de buurman SCV'58.

GVV'57 begon ondanks goede bedoelingen niet sterk aan de derby. De Gravenaren wonnen weinig duels en waren het eerste half uur voornamelijk aan het tegenhouden. Maar zowel GVV'57 als SCV'58 kwam niet tot echte kansen. In de dertigste minuut besloot de scheidsrechter GVV'57-speler Ashley Bonnikhorst te bestraffen met een rode kaart voor zijn ingrijpen op het middenveld. Hierdoor kwamen de Gravenaren met tien man te staan. Tot de rust ging het spel wat op en neer, maar gebeurde er voor de rest weinig.

Na de thee waren de rollen omgedraaid. GVV'57 werd gevaarlijker en gevaarlijker en SCV'58 kon geen goed gebruik maken van hun man meer. De Graafse ploeg creëerde redelijk wat kansen en trainer Bob Gremmen gooide alles op de winst voor de Gravenaren met een versterking in de voorhoede en achterin alles één op één. Dit resulteerde in een zeer gevaarlijk GVV'57 dat aardig wat kansen kreeg. Uiteindelijk was aanvoerder Wouter van de Geijn die na een mooie aanval mocht tekenen voor de enige treffer van de wedstrijd: 1-0 winst van de Gravenaren.

Steun GVV'57 1 ook tijdens het paasweekend. Zaterdag 15 april GVV'57 1 – Odiliapeel 1 om 18 uur en maandag 17 april De Willy's 1 - GVV '57 1 om 14.30 uur.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties