Grave

Gravenaar Michiel van Rijn wereldkampioen Kempo

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

GRAVE - Michiel van Rijn uit Grave heeft op het WK Kempo in Hongarije van 25 tot en met 28 april goud gehaald en mag zich dus wereldkampioen noemen. De door hem gedraaide partijen waren heel spannend. Bij één pot ging het gelijk op en wist hij de winst naar zich toe te trekken, een andere partij won hij na een gelijkspel met een golden point in de verlenging. Ook de finalepartij was bijzonder. Binnen zeer korte tijd stond Van Rijn met 3-0 en maakte hij het af met een cirkelvormige trap naar het hoofd. Dat is twee punten waard. Hierdoor werd het 5-0 en daarmee was de wedstrijd beslist, want bij vijf punten voorsprong win je.

Michiel van Rijn (tweede van links) is wereldkampioen Kempo.

Uit Grave deed ook nog een aantal leden van Flying Dragon mee aan het wereldkampioenschap. Carmen Horn mocht het opnemen tegen één van de leerlingen van Amatto Zaharia, een begrip in de internationale Kempo-wereld. In het begin was de tegenstander erg sterk waardoor ze kon uitlopen. Carmen herstelde zich door terug te komen, maar had te weinig tijd om langszij te komen. Hierdoor zat er niet meer in dan de tweede plaats.

Pech
Bas van Summeren trof bij de loting in de eerste ronde de direct de uiteindelijke wereldkampioen. Dat betekende einde toernooi voor hem, want bij één keer verliezen ben je klaar. Rik van Dijk had de pech dat de technieken die hij gaf niet werden gezien, terwijl de technieken die de tegenstander gaf op de dekking van Rik wel als punten werden geteld.
Teamleider/coach René Hegeraat en coach Remco Mulder zijn tevreden met het behaalde resultaat. Al met al was het toch voor alle deelnemers een geslaagd toernooi waar veel ervaring is opgedaan. Daarnaast was er ook nog ruimte om Boedapest te bekijken.

Zelf ervaren wat kempo is? Kijk op www.flyingdragon.nl en/of mail info@flyingdragon.nl

 

Remco Mulder, Rik van Dijk, Carmen Horn, Bas van Summeren en René Hegeraat.

Michiel van Rijn neemt felicitaties in ontvangst.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties