Grave

Graafse karateka Jan Horn op weg naar EK in Rusland

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Jan Horn (18) uit Grave is al jaren actief in de vechtsportwereld. Van 2012 tot en met 2017 beoefende Jan Shaolin Kempo in 't Dorpshuus in Escharen en behaalde in deze tak van sport meerdere Nederlandse titels en internationale podiumplaatsen. Op dit moment is Jan in volle gang met de voorbereiding op het Europees kampioenschap Kyokushin karate in Kaliningrad, Rusland. 

Jan Horn.

Kyokushin karate is de hardste vorm van karate. Het is anders dan de 'semi-contact'-vorm van karate, waar punten worden toegekend aan de deelnemers door op bepaalde delen van het lichaam de tegenstander aan te tikken met een trap of stoot.

Bij het Kyokushin karate spreekt men van 'full-contact'-karate. De deelnemers in de volwassenencategorie dragen geen scheenbeschermers, hoofdbeschermers of handschoenen. Zij proberen elkaar te overtreffen met een superieure tactische vechtstijl en krachtige trappen en stoten naar het lichaam. Hierbij zijn stoten naar het hoofd verboden, maar knockouts zijn toegestaan.

Jan kwam in 2017 voor het eerst in aanraking met Kyokushin karate in Arnhem bij de sportschool van Shihan (Japans voor hoofdleraar, red.) Paul Lorist. Jan werd geselecteerd als talent voor het Nederlandse team in het begin van 2018. Jan neemt van 20 tot 23 september deel aan de Europese kampioenschappen in de categorie 18-37 jaar en in de gewichtklasse 80-90 kilogram.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties