Gassel

VV Gassel op drempel van historische promotie

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GASSEL - Zondag 10 juni kan voor VV Gassel een historische dag worden. Na de 3–5 overwinning in en tegen Heijen kan de Gasselse ploeg aanstaande zondag, op het eigen sportpark De Oude Kamp, promotie naar de 4e klasse afdwingen. (foto: Matt Gerrits)

VV Gassel in actie tegen kampioen Estria.

Nog nooit eerder in de inmiddels bijna 72-jarige clubhistorie is het VV Gassel nooit gelukt te promoveren naar de 4e klasse. Drie keer was de club er erg dichtbij. In het seizoen 1982-1983 lukte het via twee zinderende promotiewedstrijden tegen Berghem Sport 1 net niet. Beide duels eindigden in een gelijkspel waardoor toen de KNVB-reglementen in werking traden. Op grond van een beter doelsaldo in de competitie werd Berghem Sport alsnog promovendus.
In het seizoen 1991-1992 lukte het de Gasselnaren wederom net niet. Bij een 1-0 voorsprong had Gassel in de tiende minuut van de tweede helft alle pech van de wereld toen Jan Linstra tegen de lat kopte. Uiteindelijk won SIOL met 1-3.
De derde keer was in het seizoen 2008-2009. Na het behalen van de tweede periode dat seizoen volgde er een nacompetitie tegen Odiliapeel en de tegenstander van komende zondag, VV Heijen. Uit werd destijds met 2 -1 van Odiliapeel verloren en thuis werd met 3–0 van VV Heijen gewonnen. Uiteindelijk trok Odiliapeel hiermee aan het langste eind.

De uitgangspositie van VV Gassel voor aanstaande zondag is, door het resultaat van afgelopen zondag, verwachtingsvol, maar gemakkelijk zal het zeer zeker niet worden. Het duel begint om 14.30 uur.

|Doorsturen

Sjoefke

2018-06-06 16:35:31

Matt Gerrtis heeft alleen tijd om naar Estria en Escharen te kijken. Als het pro deo is, terecht, anders armzalig van de Arena. 

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties