Gassel

VV Gassel acht seconden verwijderd van 4e klasse (update)

Door Freddy Klooté

GASSEL - Het is VV Gassel niet gelukt om de 3-5 voorsprong uit de eerste wedstrijd in Heijen in eigen huis om te zetten in promotie naar de vierde klasse KNVB. Op 'De Oude Kamp' bleef het tot het eind van de reguliere speeltijd retespannend. Een vroege gele kaart voor een op het oog onschuldige overtreding van Gasselnaar Hans van Houtem, de 0-1 van VV Heijen, met een onnodige tweede gele, dus rode, kaart voor de Gasselse nummer 6, gaf een fikse wending aan de nog geen half uur oude wedstrijd. Na de 0-2 door René Reinen bleven de Gasselse koppies even hangen. Na een kwartier in de tweede helft scoorde Ramon van de Venne in de verre hoek en was alles weer open: 1-2. Terwijl menig supporter van Gassel ongeduldig op zijn horloge keek, schoot Heijen, met nog acht seconden te spelen, de Gasselse droom op promotie, aan flarden. De 1-3 betekende verlenging. Een dramatische verlenging voor de thuisclub. Gassel was geknakt en Heijen profiteerde maximaal met nog drie doelpunten in de tweede helft van de verlenging. Eindstand 1-6. (foto's: Matt Gerrits)

De sfeer zat er op het terras vóór het fraaie clubgebouw van VV Gassel al vroeg in. Natuurlijk speelden de spelers van het vierde weer een supportershoofdrol, dit keer aangevuld met een flink aantal andere trouwe volgers van het Gasselse voetbal. De verwachtingen zijn hooggespannen, maar de onzekerheid knaagt als een hongerige rat. Voorzitter Eric van Boekel: “De eerste wedstrijd was al zo’n vreemde. Met een 0-2 voorsprong voor ons, omgezet in een 3-2 voor Heijen en daarna werd het toch nog 3-5 voor ons. We zien wel”, zuchtte Eric. Kortom zenuwensfeer.

Na vuurwerk en rookwolken in de diverse clubkleuren floot scheidsrechter Tei Ickenroth voor de aftrap. Gassel vertrok snel en creëerde de eerste kans. Keeper Jorick Roelofs bleek een betrouwbaar sluitstuk. Een vrije trap van Gassel raakte bijna de laag overvliegende traumaheli. Het spel golfde het volgende kwartier heen en weer. Na twee mooie kansen voor de thuisclub, was het Heijen dat zomaar ineens raak schoot. 0-1. Bij het ophalen van de bal kreeg Hans van Houtem zijn tweede gele kaart en moest Gassel nog een hele tijd met 10 man verder. De thuisclub speelde steeds alles door het midden en Heijen had zodoende nogal wat vrijheid via de vleugelspelers. Toen René Reinen na rust de 0-2 scoorde kwam dat bij Gassel als een mokerslag binnen. In de 60ste minuut scoorde goalgetter Ramon van de Venne een mooie 1-2. Het publiek vond, samen met hun spelers, hun tweede adem en het spel ging gelijk op. Rik van der Loop werd een aantal keer flink toegezongen na fraaie reddingen. Gassel voelde het gemis van de elfde speler en kwam een paar keer in de problemen bij Heijense corners.

De 90 minuten waren voorbij en met een 1-2 stand zou Gassel, voor het eerst in zijn historie naar de vierde klasse promoveren. Horloges werden in de minuten die volgden de meest bekeken objecten. De scheidsrechter, die trouwens zeer goed floot, gesteund door twee goede grensrechters (Mag ik niet meer zeggen), nam alle tijd er nauwkeurig bij. Alweer een corner voor Heijen. De laatste? De bal kwam voor het doel, werd aangeraakt en verdween in de verre en o zo lege hoek tegen de binnenkant van het zijnet. 1-3. Verdwaasd keek alles wat Gassel was elkaar aan. Zeker toen de scheidsrechter meteen daarna affloot. Verlenging was nodig, na de 3-5 overwinning van Gassel in Heijen.

Verlenging
Na zo’n heftig slot van een wedstrijd is het wel heel moeilijk om de draad weer op te pakken. Gassel probeerde het. Heijen rook bloed en nam het heft in handen. Kreeg enkel kansen, maar wist die niet te benutten. Een boogbal van Niels Pater ging maar net over het Heijense doel. Na de eerste verlenging werd het een echt drama voor VV Gassel. In de 112e minuut werd René Reinen vrijgespeeld hij en scoorde de 1-4. Gassel wankelde. Even later. Weer van de zijkant scoorde invaller Niels Wabeke de 1-5. “Het is over”, zuchtte de man naast me. Het werd nog erger voor het toch dappere Gassel. Dirk Schonenberg scoort, bijna ongehinderd, de 1-6. Een geflatteerde, maar verdiende overwinning voor VV Heijen dat ook volgend seizoen in de vierde klasse doorbrengt.

Reacties
Voorzitter Eric van Boekel: “Heel jammer. De jongens hebben alles gegeven. Er valt hun niets te verwijten. Ondanks het verlies ben ik toch trots op de jongens. Ze hebben een prachtig seizoen neergezet”. Oud-voorzitter Cor van Boekel: “Jammer. Dit is dan de vierde keer dat we promotie missen. Echt jammer”. Materiaalman Harrie de Kleijn: “Ik heb hetzelfde gevoel in mijn maag als in 1974, toen Oranje van Duitsland verloor in de finale. Na een 1-0 voorsprong toch nog verliezen. Na de overwinning daar, nu thuis verliezen. Wat een domper”.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties