Gassel

Voorzitter VV Gassel kan voortaan ook wedstrijden leiden

Eric van Boekel geslaagd voor opleiding tot verenigingsscheidsrechter

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

GASSEL - Tijdens de Algemene Ledenvergadering van VV Gassel op 7 december werd aangekondigd dat Eric van Boekel en Sjors Cuppen zich hadden opgegeven voor de KNVB-opleiding verenigingsscheidsrechter veldvoetbal. De afgelopen maanden zijn beide heren druk bezig geweest met zowel theorie als praktijk. Van Boekel heeft inmiddels zijn diploma op zak, Cuppen over anderhalve maand ook.

Ze volgden vier avondbijeenkomsten met praktijkoefeningen en uitleg over onder andere de spelregels, het samenwerken met assistent-scheidsrechters, het positie kiezen in het veld en volgen van het spel, spelhervattingen en disciplinaire straffen. Daarnaast moesten er ook minimaal vier (stage)wedstrijden bij de eigen vereniging worden gefloten. Dit vond plaats onder begeleiding van Wim Linders die binnen VV Gassel als praktijkbegeleider was aangesteld. Zijn bevindingen werden na afloop van een gefloten wedstrijd geëvalueerd met de cursist.

Diploma
Woensdag 27 maart was een heuglijke avond voor Van Boekel, want hij had aan alle eisen van de opleiding voldaan. Daarmee was hij geslaagd als verenigingsscheidsrechter. Uit handen van de docent van de KNVB kreeg hij het bijbehorende diploma en de officiële KNVB-scheidsrechtersbadge. Vanaf nu kan de Gasselse voorzitter dus ook worden aangesteld als scheidsrechter bij jeugdwedstrijden en/of wedstrijden in het seniorenvoetbal binnen de vereniging (B-categorie).
Sjors Cuppen is inmiddels ook hard op weg naar een succesvolle afronding van de opleiding. Hij moet nog twee wedstrijden fluiten en als dat goed gaat kan hij op 15 mei zijn diploma in ontvangst nemen. Daarna heeft VV Gassel er dus weer twee enthousiaste verenigingsscheidsrechters bij. Een goede zaak, want zonder scheidsrechter kan er geen wedstrijd worden gespeeld.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties