Gassel

VV Gassel neemt revanche op Estria

'De platte kar blijft nog even op stal'

Door Freddy Klooté

GASSEL - Voorzitter Eric van Boekel van VV Gassel had er zin in. Dit zijn de wedstrijden waar het om gaat. De nummer twee thuis tegen de nummer één. "Estria kan vandaag kampioen worden, wij kunnen punten pakken voor de laatste periodetitel. Ook als we tweede blijven zitten we nog goed." De spelers van VV Gassel 4 hadden net op het terras plaats genomen. Hun wedstrijd was gespeeld. De middag kon beginnen. Met een mix van een soort cooling down en het opvullen van het vochttekort. Uw verslaggever werd op z'n Gassels ontvangen. Hartelijk. Door Harrie de Kleijn, de verzorger van het materiaal, de altijd aanwezige Cor van Boekel en voorzitter Eric van Boekel. Supporters uit Escharen staken al vóór de wedstrijd de vreugdevuren aan. Kortom, een wedstrijd die de voetballiefhebber met plezier gaat bekijken.

Iets vóór half drie floot scheidsrechter André Linders voor de aftrap. Reden voor Estria om meteen de aanval te kiezen. Liefst via de buitenspelers, die met snelheid en techniek, in de beginperiode, het de achterspelers van Gassel moeilijk maakten. Al in de vierde minuut moest Gasselkeeper Rik van der Loop zich met levensgevaar in de voeten van een Estriaanse aanvaller gooien. Met succes. Meteen is er gevaar aan de overkant. Keeper Pascal ten Haaf blesseert zich na een corner van Gassel, maar wordt weer snel opgelapt. Er wordt hard gespeeld. Het blijft sportief. Ballen worden sportief teruggespeeld naar de tegenstander als dat nodig is na een spelonderbreking. Het spel golft heen en weer. Ten Haaf laat zich opmerken bij een corner van Gassel. Roel van de Bogaard schiet naast het Gassels doel.
Net op het moment dat Estria wat meer druk zet, valt het doelpunt aan de andere kant. Eric Barten wordt in de twintigste minuut op links mooi vrijgespeeld en schiet de bal tegendraads in het Esterse doel: 1-0. Feest in Gassel. Op het terras wordt het steeds dorstiger. Een optimist zingt “Helemaal niets voor Estria”. Hij zal nog een paar keer flink met de billen geknepen zitten als Rik van der Loop door Estria op de proef wordt gesteld. Maar de Gasselse doelman speelt een geweldige wedstrijd en haalt alles eruit. Weer gaan de kansen over en weer. Beide keepers geven geen krimp. Een kopbal van speler/trainer Ivo Rossen, uit een corner, gaat naast. Estria speelt bijna alles over de vleugels. Ook corners en vrije trappen blijven gevaarlijk. Maar steeds is daar weer Rik van der Loop, met geweldige reddingen. Het applaus vanaf het volle terras klatert zijn kant op. Met een 1-0 stand wordt richting thee gewandeld.

Tweede helft
De zon schijnt meedogenloos op het veld van het prachtige sportpark in Gassel. Maar ook de warmte weerhoudt er de spelers niet van om er weer flink in te gaan. Vooral Gassel toont een enorme inzet. Van Bommel wacht even te lang en verspeelt de kans op 2-0. In de 65ste minuut is er na een blessure even een opstootje. Roel Strik wordt van het veld gestuurd. Gassel moet met tien man verder. De druk wordt steeds groter. De gelijkmaker ligt op de loer. Bij een mooie uitbraak van Gassel mist een verdediger van Estria. Niels Paters laat de kans niet liggen en scoort fraai de 2-0. Weer een enorme vreugde op het terras. De kopjes van Estria zoeken wanhopig het gras. De resterende 25 minuten laten een onmachtig aanvallend Estria en een stug verdedigend Gassel zien. Ook de 7 minuten extra speeltijd veranderen niets meer aan de einduitslag: 2-0, een verdiende revanche van Gassel op Estria. De platte kar is nog niet nodig. De voorsprong van Estria op Gassel is overigens nog steeds 7 punten.

Reacties
Gasseltrainer Pierre Hermsen: “We hebben een terechte overwinning behaald. Vooral dankzij onze vechtlust. We kenden het spel van Estria. Alles over de vleugels en dan op de nummer 10 spelen. Daar hebben wij goed op gereageerd. Aanstaande donderdag spelen we voor de periodetitel. Maar nu is het tijd voor blijdschap. We hebben vandaag een sportieve revanche genomen voor de nederlaag in Escharen.”
Estria’s speler/trainer Ivo Rossen was niet blij: “Dit is echt teleurstellend. Je moet met z’n allen willen winnen. Wij deden dat niet, Gassel wel. Er is weliswaar nog niks verloren wat de titel betreft, maar ik had het graag vandaag afgemaakt. Het was echt een mentaliteitsverschil tussen Gassel en Estria. Op de overwinning valt niets af te dingen”.

Man of the match: Rik van der Loop.

(foto's: Matt Gerrits)

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties